Orimattilan keskustaan lisää rivitaloasuntoja

Rakentajille hyvä korkotaso ja valtakunnallisestikin piristynyt asuntotuotanto näkyvät positiivisesti myös Orimattilan asuntotuotannossa. Viime vuoden aikana rakennetut rivitalokohteet alkavat olla myytyjä ja uutta tuotantoa on luvassa vielä tämän vuoden aikana.

Seuraava uusi rivitalotyömaa nousee Arolantien alkupäähän.

- Aloitamme keväällä seuraavan kohteen Arolantiellä. Ensimmäisessä vaiheessa Arolantien ja Vihtorintien väliselle pellolle rakennetaan kolmen rivitalon yhtiö, johon tulee kaikkiaan 16 asuntoa, kertoo Matti Korkeamäki.

Rakentamisesta vastaava Maxirakennus Oy on ahkeroinut aktiivisesti rivitalojen kimpussa viimeiset vuodet.

Vihtorintien ensimmäiset yhdeksän rivitaloasuntoa valmistuivat kesällä 2016 ja kohteen seuraavat 12 asuntoa tulivat valmiiksi viime keväänä. Vihtorintien kaikki asunnot ovat nyt myös myyty.

Parhaillaan Maxirakennus rakentaa Lemmenraitille, jonne valmistuu huhtikuun loppuun mennessä kolmen rivitalon kohde, joissa on kaikkiaan 16 asuntoa.

- Kauppa on käynyt Lemmenraitin kohteessa hyvin. Kysyntä on ollut rakentamisaikana hyvä ja kohteesta onkin myyty 12 asuntoa ja tehty kolme varausta, joista on tarkoitus tehdä kaupat tällä viikolla.

Matti Korkeamäki on huomannut, että kaupankäynnissä on ollut nähtävissä selkeästi positiivisempi vire viime aikoina.

- Valtakunnankin tasolla rakennetaan taas ennätysmäärä uudistuotantoa. Alalla on selkeästi positiivinen ilmapiiri.

Rakennusliike Olavi Järvisen kaksi rivitaloa valmistuivat viime syksynä keskeiselle paikalle Käkeläntielle. Yksitasoisissa rivitaloissa on kaikkiaan 12 asuntoa, joista muutamia on edelleen vapaana.

- Myymättä on vielä kolmio, neliö ja muutama kaksio. Tällä viikolla pitäisi olla kaupat yhdestä huoneistosta, kertoo Tuomo Järvinen.

Järvinen on maltillinen jatkosuunnitelmista puhuttaessa.

- Kyllä meillä on muutamia rivitalotontteja keskustan alueella ja jossain taitaa olla jo rakennuslupakin. Päätökset rakentamisaikatauluista tehdään kuitenkin vasta sen jälkeen, kun Käkeläntien asunnot on myyty.

Kilpailua on Järvisen mukaan pienelle paikkakunnalle jonkin verran.

- Tyhjiksi jääviä asuntoja on turha alkaa rakentaa, mutta positiivisella mielellä seurataan tilannetta.

Viertotiellä, Kaitilantien alkupäässä, Rakennusliike Korvenoja Oy:n rivitalokohde valmistuu tulevaksi kesäksi. Kohteen kahdeksan asunnon ennakkomarkkinointi alkaa vielä tämän kevään aikana, mutta jo nyt kysyntää on ollut mukavasti.

- Neljästä asunnosta on tullut jo alustavia kyselyjä, Tuomo Korvenoja kertoo.

Ensimmäistä rivitalokohdettaan rakentava rakennusliike on katsellut jo uutta, vapaata rivitalotonttia keskustan alueelta.

- Tarkoitus olisi aloittaa seuraavan rivitalon rakentaminen tämän kohteen jälkeen. Mitään päätöksiä ei ole toistaiseksi kuitenkaan tehty, mutta uskon, että suunnitelmat selkenevät tämän kevään aikana.

Kylätiellä valmistuu näinä päivinä kahden paritalon kokonaisuus, joissa on yhteensä neljä huoneistoa. Kohteen urakoitsijana toimii alalla suhteellisen uusi Päijät-Hämeen Kiinteistösijoitus.

- Ensimmäinen kohteemme oli omakotitalo Lintulan alueella. Kun saamme tämän Kylätien kohteet alta pois, on tarkoitus miettiä, minne rakennamme lisää ja minkä kokoista. Se voi olla omakotitaloja, paritaloja tai rivitaloja, kertoo Jarkko Sallinen.

Sallisen mukaan korkotaso suosii tällä hetkellä rakentajia.

- Kysyntää tuntuu olevan. Näyttää siltä, että niin nuoret parit kuin jo iäkkäämmätkin ovat kiinnostuneita rivi- ja paritaloista. Ne sopivatkin erityisesti henkilöille, jotka hakevat helppoutta asumiseen. Uuden asunnon toimivuudestakaan ei tarvitse huolehtia moneen vuoteen, Sallinen toteaa.

Orimattilan kaupungilla on tällä hetkellä myynnissä kuusi rivitalotonttia. Niistä yksi sijaitsee Lintulassa ja kolme Tönnön alueella, Heikkiläntiellä sekä Askolinintien varressa. Kaksi tonttia on myynnissä lisäksi Hennassa. Hennan tonteista on ollut myös kiinnostusta.

- Viimeksi viime viikolla kävin keskustelua Hennan rivitalotonteista, kertoo kaupungin maankäyttöinsinööri Ossi Hosiaisluoma.

Kaupungille on tulossa myyntiin uusia rivitalotontteja vielä tämän vuoden puolella.

- Kaupungilla on neljä rivitalotonttia Arolan Metsärinteellä. Tämän vuoden aikana on tarkoitus saada rakennettua Pikkuketunkuja valmiiksi, jonka jälkeen tontit saadaan myyntiin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut