Pihapeleillä mukava potti asikkalalaisille jääkiekkojunnuille

Viipurilaisen kotileipomon pihalla pelattiin pihapelejä hyväntekeväisyysmielellä. Koko lauantain kahvilamyynti lahjoitetaan kiekkojunnujen hyväksi. Tuomas Räihä

Tuomas Räihä

Viipurilaisen kotileipomon pihassa Vääksyssä järjestettiin lauantaina Pihapelit-tapahtuma. Tapahtuman ohjelmassa oli muun muassa tossulätkän pelaamista, tarkkuusammuntaa ja lämäritutka. Samalla tapahtumassa tehtiin hyväntekeväisyyttä, sillä leipomo lahjoittaa koko lauantain kahvilamyynnin lyhentämättömänä asikkalalaiseen jääkiekon juniorityöhön. Kahvila- ja makkaranmyynnistä kertyikin mukava potti, reilut 4 300 euroa.

- Vähän tuollaista summaa tavoittelimmekin. Hyvä, että pääsimme tavoitteeseemme ja saatiin potti, joka on mukava pistää eteenpäin, Tuomas Ylä-Hemmilä Viipurilaisesta Kotileipomosta kommentoi.

Asikkalalaisille jääkiekkojunioreille kerätty summa menee todennäköisesti jäämaksuihin.

- Niistä juniorijääkiekkoilun suurin potti koostuu. Jääkiekko ei ole halpa harrastus ja se tarvitsee tukea, Ylä-Hemmilä toteaa.

Viipurilainen Kotileipomo on toiminut nyt Vääksyssä 3,5 vuotta ja kun yritys on päässyt hyvään vauhtiin se halusi osoittaa kiitoksensa myös kuntalaisille.

- Asikkalalaisten tuki on ollut valtava. Ihmiset ovat käyneet ja puhuneet hyvää. Meidän kokemuksemme on, että olemme saaneet hirveästi ja ajattelimme, että jotain pitää antaa myös takaisin päin, Ylä-Hemmilä perustelee.

Kuten kokoon saatu pottikin kertoo, tapahtumassa vieraili runsaasti väkeä sekä lähialueita että kauempaakin. Muutenkin tapahtuma oli onnistunut.

- Muksut pelasivat loskassa tossulätkää paikat märkänä ja hymy huulilla, Ylä-Hemmilä kertoo tapahtuman tunnelmasta.

Kaikin puolin onnistunut tapahtuma tarkoittaa sitä, ettei Viipurilaisen kotileipomon pihapelit jääneet todennäköisesti yhteen kertaan.

- Ajatus on tehdä tästä vuosittainen perinne. Aina tammi-helmikuussa olisi tarkoitus järjestää vastaava tapahtuma.

Keskustelu