Tiia Halmeelle toinen ringeten maailmanmestaruus

Tiia Halme pääsi Kanadaa vastaan myös maalin makuun.

Tuomas Räihä

Asikkalan Urajärvellä asuva Tiia Halme sai täydennystä palkintokaappiinsa, kun Suomen ringettemaajoukkue voitti jo kahdeksannen maailmanmestaruutensa Kanadassa joulukuun alussa pelatuissa kisoissa. Halmeelle maailmanmestaruus oli toinen, hän oli mukana Suomen mestarijoukkueessa myös vuoden 2016 kotikisoissa. Tämän vuoden kisat olivat Halmeen mukaan edellisiä rankemmat aikaeron takia.

- Meillä oli kaksi päivää aikaa tottua aikaeroon. Minäkin olen usein ollut sillä puolella maapalloa, mutta silti oli aika rankkaa pelata heti. Onneksi meillä oli harjoituspeli, niin sillä ei ollut väliä, muuta kun henkisesti, että voitammeko vai emme. Onneksi voitimme kuitenkin, Halme kertoo.

Aikaerorasitus helpottui turnauksen edetessä ja Kanadaa vastaan käyty kaksiosainen finaali oli jo parempaa peliä.

- Peli paranee väkisinkin, kun pääsemme pelaamaan yhdessä enemmän. Nytkin kun pelejä tuli, niin sitä paremmaksi se muuttui.

Finaaliotteluissa Suomi voitti Kanadan 7-4 ja 11-5 ja pääsi näin juhlimaan maailmanmestaruutta taas kerran. Kisat sujuivat hyvin hyökkääjänä pelaavalta Halmeelta myös henkilökohtaisella tasolla, kun hän iski finaalipeleissä yhteensä neljä maalia.

- Ikinähän urheilija ei ole täysin tyytyväinen, mutta ihan ok meni henkilökohtaisesti ja oli tosi kivat kisat. Pelasimme joukkueena hyvin.

Seurajoukkuepuolella Halme vaihtoi täksi kaudeksi Lapinlahden Luistimeen, joka johtaa ringeten SM-sarjaa, kun puolet kaudesta on pelattu.

- Pelit ovat menneet hyvin ja odotukset on päästä neljän parhaan joukkoon ja sitten finaaliin. Kulta on meille selvä tähtäin.

Urajärvellä asuvalle Halmeelle Lapinlahden joukkueessa pelaaminen aiheuttaa hieman erikoisia järjestelyjä.

- Menemme perjantaisin sinne ja meillä on tosi myöhään treenit, jotta me matkalaiset pääsemme osallistumaan niihin. Oikeastaan harjoittelemme vain perjantaisin ja pelaamme viikonloppuisin.

Jos Lapinlahti pelaa vierasotteluita etelämmässä, Halme matkaa niihin suoraan kotoaan ja sillä viikolla joukkueen harjoitukset jäävät väliin. Pääasiassa Halme harjoittelee Helsingin ringeten B-joukkueen kanssa, jota hän myös valmentaa.

Halme kertoo, että hänen pelaamisensa ringeten huipulla loppuu "95 prosenttisen varmasti" tähän kauteen. Täysin rakastamansa pelin parista hän ei kuitenkaan jättäydy pois, vaikka aikookin lopettamisensa jälkeen pitää lajista ehkä pienen hengähdystauon.

- Ringette on kuitenkin ollut iso osa elämääni, kun olen 3-vuotiaasta asti pelannut, niin uskon, että se jatkuu jollain tasolla.

Keskustelu