Operaatio Messilä toi joulun

Messilän asuntovaunualueen kausipaikkalaiset huomasivat syksyllä, että yhden vaunussaan ympärivuotisesti majoittuvan asukkaan asuinolosuhteet eivät olleet ihan siinä kunnossa kuin etenkin talviaikaan pitäisi.

Yksi vaunuilijoista, Pirjo Kososen, päätti tehdä jotain tilanteen parantamiseksi. Hän kokosi joulukuun alussa messiläläisistä talkooporukan, joka päätti järjestää rähjäisessä vaunussa asuneelle Pertti Väisäselle lämpimän joulun ja hankkia tälle uuden vaunun vanhan ja huonokuntoisen tilalle. Syntyi Operaatio Messilä.

- Pertin vaunussa oli ikkunoita rikki, ja kattoikkuna vuoti. Hän oli sitten paikkaillut vaunuaan uretaanilevyillä, mikä pienensi sisätiloja, niin, että siellä piti liikkua melkein polvillaan, eikä happeakaan meinannut riittää. Se ei ollut enää ihmisasumiseen soveltuva paikka, kuvaili Hannu Haikarainen, yksi talkoolaisista.

Lopulta Operaatio Messilään lähti mukaan pitkälti toistakymmentä alueen aktiivia, ja ryhmän salaiset Whatsapp-viestit alkoivat lennellä edestakaisin. Vaunun hankkimiseen kerättiin yhteinen rahapotti, ja Janne Ikkala sekä Teemu Iivonen ottivat tehtäväkseen etsiä sopivan vaunun. Sellainen löytyi alle viikon kartoituksella yksityiseltä myyjältä Kirkkonummelta.

- Kun myyjä kuuli, mihin tarkoitukseen vaunu on tulossa, niin hintakin tippui aikalailla, Ikkala kertoi.

Miesväki pesi vaunun ulkoa ja naiset hoitivat vaunun siivoamisen ja sisustamisen sisäpuolelta. Vaunuun hankittiin myös kaikki pienessä kodissa tarvittava irtaimisto.

- Petivaatteet, matot, astiat, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, siivousvälineet. Osa ostettiin ja osa saatiin lahjoituksina. Porukka oli tässä ihan täydellä sydämellään mukana, Pirjo Kosonen hymyili.

- Tämä on hieno esimerkki siitä, mitä tämä yhteisöllisyys täällä alueella on, ja yhdessä tekeminen oli tosi hauskaa, Hannu Haikarainen vahvisti.

Uusi vaunu hinattiin paikoilleen kaikessa hiljaisuudessa keskiviikkona. Pisteenä iin päälle Messilä Campingin Hannu Yrjölä oli kiikuttanut vaunulle vielä kaasupullon, jotta tupa saatiin lämpimäksi. Lahjan saaja puolestaan kutsuttiin joulukahvittelun varjolla leirintäalueen kahvilaan, jossa tarkkaan varjeltu salaisuus alkoi vähitellen paljastua.

Talkooporukka lahjoitti Väisäselle ensin valtavan kassillisen jouluruokia kinkkuineen, laatikkoineen ja kakkuineen. Arat ruokatarvikkeet piti tietenkin lähteä viemään hetimiten vaunulle jääkaappiin.

Illan hämärässä tutulla vaunupaikalla odottikin sitten punaisella rusetilla koristeltu jättiyllätys - ehjä ja lämmin vaunu - uusi koti.

- Onkos tämä kaikki minun... Tällainenhan maksaa hirmuisesti... Yleensä olen hyvä puhumaan, mutta vetää kyllä sanattomaksi, lahjan saaja taivasteli yllätyksen paljastuttua.

- Ei hyvää päivää. En minä tällaista ole ennen kokenut. Eihän tällaisia ihmisiä ole, tämähän on kuin taivas tulisi maan päälle, ihmettely jatkui.

Operaatio Messilä oli saatu onnistuneeseen päätökseensä ja joulu saapui Messilään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut