Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan Kanavagolfiin erityisgolfin huippupelaaja

Asikkalan Kanavagolf sai kolmannen edustuspelaajan, kun erityisgolffari Timo Pessi liittyi seuraan syksyllä. Pessi pelaa Suomessa erityisgolfin E-Tourilla ja Euroopassa Edga-kiertuetta. Euroopan rankingissa Pessi on tällä hetkellä omassa stableford-sarjassaan neljäntenä.

Suomen erityisgolfin kiertueella pelaavat muun muassa aivo-, liikunta-, kehitys-, näkö-, ja kuulovammaiset sekä elinsiirron saaneet. Pessillä vammautuminen tapahtui moottoripyöräonnettomuudessa reilut 11 vuotta sitten.

- Ajoin sähkökaappia päin ja olin koomassa kaksi viikkoa. Silloin epäiltiin, ettei minusta tule koskaan itsekseen toimeentulevaa ja että olisin palvelutalossa lopun elämääni, Pessi kertoo.

Arvelut johtuivat siitä, että Pessillä diagnosoitiin erittäin vakava aivovamma. Päävamman lisäksi Pessin reisiluu ja oikean käsivarren luut menivät miehen omin sanoin ”murusiksi”.

Ennen loukkaantumistaan Pessi oli ollut urakiidossa. Ammattikorkeakoulusta valmistumisen jälkeen hän eteni nopealla vauhdilla johtotehtäviin. Moottoripyöräkolarin aikaan Pessi työskenteli suuren lääkeyrityksen aluepäällikkönä. Myös urheilu oli kuulunut hänen elämäänsä. Pessi pelasi muun muassa jääkiekkoa, salibandya ja jalkapalloa sekä tuomaroi muun muassa rullakiekkoa ja jääkiekkoa Mestiksessä asti.

Loukkaantumisen jälkeen Pessi on ollut työkyvytön lähinnä aivovamman aiheuttaman nopean väsymisen vuoksi. Normaali arkielämä mieheltä kuitenkin sujuu, kun läheiset ovat tukena ja apuna.

- Minun akkuni on tavallaan koko ajan punaisella ja menen viimeisillä virroilla. Minun pitää olla päivät kotona ja ladata pattereita. Sen takia en pysty töissäkään käymään.

Golfin pelaaminenkin onnistuu, vaikka nopea väsyminen aiheuttaa sen, ettei Pessi pysty harjoittelemaan niin paljon kuin haluaisi. Golfia hän on pelannut nyt kuutisen vuotta.

- Hyvä kaverini, jolla on myös aivovamma, pelasi golfia ja pääsin testaamaan hänen mailojaan. Sen jälkeen suoritin green cardin. Jo vuoden pelaamisen jälkeen voitin omassa sarjassani suomenmestaruuden.

Suomenmestaruutta seuraavalle kaudelle Pessi nousi erityisgolfin maajoukkueeseen. Maajoukkuepaikan innoittamana hän harjoitteli niin paljon, että yöunet kärsivät. Parin vuoden maajoukkueuran jälkeen Pessi päätti pitää pienen tauon totisesta harjoittelusta, jotta saisi univaikeutensa kuriin.

Golf kuitenkin säilyi harrastuksena, ja noin vuosi sitten aikaisemmin käsivammansa takia vasemmalta puolelta lyönyt Pessi kokeili lyömistä oikealta puolelta.

- Luulin, etten pysty oikealta puolelta lyömään, mutta kokeilin sitä ja pallo lensi rautaseiskalla 20 metriä pidemmälle kuin vasemmalta puolelta.

Puolenvaihto innosti Pessiä taas myös kilpailemaan ja tulokset ovat nyt nähtävissä.

- Olin vuoden alussa Edgan listalla sijalla 58 ja tavoitteenani oli puolenvaihdon myötä nousta kymmenen joukkoon. Tällä hetkellä olen neljäntenä ja kuun lopulla Portugalissa Edgan päätöskilpailussa tavoitteenani on nousta listalla kolmen joukkoon.

Tulevaisuudessa Pessi tavoittelee nousua listalla edelleen ylemmäs ja ehkä myös entistä kovempiin sarjoihin.

Pessi asuu Keravalla ja on aiemmin edustanut golfurallaan Vihti Golfia ja Helsinki City Golfia. Kanavagolf oli hänelle tuttu, koska Pessi mökkeilee Padasjoella ja on käynyt pelaamassa Asikkalassa ja todennut kentän sekä olosuhteet hyviksi.

- Ajattelin, että soitan Mikalle, (Mäkinen, Kanavagolfin toimitusjohtaja toim. huom.) että olisiko saumaa päästä Kanavagolfin edustuspelaajaksi.

Mäkisen mukaan hän oli heti kiinnostunut, kun Pessi otti yhteyttä.

- Jostain syystä olin tämän kauden aikana kiinnittänyt enemmän huomiota erityisgolfiin. Kun Timo otti yhteyttä, niin ajattelin, että tämä on loistava juttu.

Seura tarjoaa Pessille olosuhteet harjoitteluun ja esimerkiksi pelivaatteita. Pessi puolestaan tuo seuralle näkyvyyttä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

- Erityisgolfin tuominen esiin täydentää Kanavagolfin viestiä ja Pessin tukeminen tuntuu meille luonnolliselta, Mäkinen sanoo.