Siiri Rantanen aikoo hiihtää tänäkin talvena

Siiri "Äitee" Rantanen on edelleen hyvässä vedossa. Hollolassa Mainiokoti Viljassa vieraillessaan hän näytti asukkaille aamujumppaansa. Lantion kierrolla aloitettiin.

Sari Mustjoki

Mainiokoti Viljan oleskelutilassa Hollolassa odotetaan jo. Luvassa on mieluisa vieras, Siiri "Äitee" Rantanen. Hiihtäjäsuuruus saapuikin keskiviikkona täsmällisesti Seija Aakalan saattamana keskustelemaan asukkaiden kanssa hyvinvoinnista, vanhusten viikon merkeissä.

Palvelukodin asukkaista lähes jokainen on ollut katsomassa Äiteen hiihtävän ja kaikki olivat itse aikanaan hiihtäneet.

Kysymyksiä ja keskustelua riitti reiluksi tunniksi. Seija Aakala täydensi Äiteen muistelmia:

- Siiri oli meillä 24 tunnin hiihdossa huoltajana aikanaan. Hän löi meille turkin niskaan ja otti sukset. Ja piti meitä hereillä aika rämäkällä laululla. Italialaiset ihmettelivät meidän naurua, kertoo Aakala.

Pienen maanittelun jälkeen Äitee ja Aakala hauskuuttivat väkeä laululla ja oikeassa olivat, sitä ei ehkä kannata painaa lehteen. Äiteestä ollaan tekemässä kirjaa, siinä Aakala lupaa laulunkin olevan.

- Kirjan tekee joko Antti Tuuri tai joku paikallinen. Sitä ei ole vielä ratkaistu. Paikallinen olisi siinä mielessä parempi, että hän voisi enemmän haastatella Siiriä, tällä kun on asiat hyvässä muistissa, pohtii Aakala.

Siiri Rantanen kertoi olevansa edelleen aika terve.

- Jalat on pysynnee menosuunnassa. Ohan niitä remppoja mullakin, muttei niin että pistäis nyykyn nyykyn.

Äitee asuu edelleen omassa kodissaan ja hoitaa oman huushollinsa. Hän käy edelleen 3-4 kilometrin lenkillä päivittäin ja aamu alkaa jumpalla. Toimittajan pyynnöstä hän veti Viljan asukkaillekin pienen jumppatuokion:

- Pyöritetään lantiota, sitten heilutetaan käsiä näin, näytti Rantanen pari eri käsiliikettä.

Eivätkä sukset ole narikassa vieläkään, niitä ei tarvitse kaivella uudelleen esiin viime talven jäljiltä, koska ne ovat koko ajan seinustalla.

Lue lisää ensi viikon Hollolan Sanomista.

Kommentoi