Hennan markkinointi äänestytti Orimattilan valtuustoa

Sitoutumaton Orimattila -ryhmän Juha Hirvonen (vas.) epäili Hennan markkinoinnin lisämäärärahaesityksen olevan koko Henna-hankkeen hätähuuto.

Ville Hakala

Orimattilan maanantaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa eniten puhetta aiheutti odotetusti Hennan markkinoinnin lisämäärärahaesitys. Kaupunginhallitus esitti valtuuston hyväksyttäväksi 41 000 euron lisärahaa alueen markkinointiin, muun muassa tienvarsimainontaan ja juna-aseman avajaisten kansanjuhlaan.

Perussuomalaisten Ville Erola esitti, että määrärahaa ei myönnettäisi.

- Siihen ei varmaan sen isompia perusteluja tarvita. Ensi vuodelle siirretään ja markkinoidaan täysin silloin, hän totesi lyhyesti.

Sitoutumaton Orimattila -ryhmän Juha Hirvonen ja Susanna Särkinen sekä perussuomalaisten Arja Simola kannattivat Erolan muutosesitystä. Hirvonen ihmetteli, miksi lisämäärärahaa pyydetään vasta nyt, vaikka Henna-hanke on ollut jo pitkään vireillä.

- Miksei tähän ole budjetoitu mitään rahaa. Tämä on vähän sellainen hätähuuto että kun on housussa, niin on housussa, Hirvonen epäili.

Samoilla linjoilla oli myös Särkinen, hän ihmetteli, miksi lisämääräraha pitää hätäisesti saada vielä tälle vuodelle.

Elinkeinojohtaja Kimmo Kuparinen muistutti, että viime syksynä Hennan markkinointiin tehtiin perusteltu määrärahaesitys, mutta se ei mennyt läpi talousarviosta päätettäessä.

Perussuomalaisten Arja Simolan mielestä lisämäärärahasta pitäisi päättää vasta sitten, kun ely-keskuksesta on saatu lupa Hennan tienvarsimainontaan.

Keskustan, sosialidemokraattien valtuustoryhmät asettuivat lisämäärärahan myöntämisen kannalle, samoin kokoomuksen ja kristillisten ryhmä.

Keskustan Tero Nieminen kritisoi ryhmäpuheenvuorossaan lisätalousarvioesitystä, joka ei keskustan mielestä kuulu hyvään kunnalliseen päätöksenteon kulttuuriin.

- Nyt kuitenkin tilanne on tämä, että Hennan tontit ovat myynnissä ja asema aukeaa pian, joten hyväksymme yksimielisesti lisämäärärahaesityksen, hän totesi.

Sosialidemokraattien Tuula Koivunen totesi, että aseman avajaiset ja mainostaulut moottoritien varressa ovat tärkeitä Orimattilan näkyvyyden kannalta.

Kalle Jokisen (kok) mielestä koko Orimattilan markkinointi on tähän saakka ollut lapsen kengissä. Hän muistutti, että kaupunki on investoinut miljoonia Hennan kehittämiseen ja odottaa myös satsauksien maksavan itsensä takaisin uusien veronmaksajien ja yritysten myötä.

- Ja siinä mielessä tuntuu erikoiselta, että nyt, kun olemme saaneet päätöksen asemasta ja junaliikenteestä, meillä on siellä kaavoitettua maata ja suunnitelmat valmiina, niin siinä vaiheessa sitten pidetäänkin tieto itsellämme, eikä kerrota siitä ulos.

Tapio Malmiharju (kesk) ihmetteli, miksi Hennan vastustajat ensin valittavat, että kukaan Orimattilan ulkopuolella ei tiedä Hennasta mitään, ja sitten, kun aluetta pitäisi markkinoida, niin sekään ei käy.

Seuranneessa äänestyksessä kunnanhallituksen pohjaesitys määrärahan myöntämisestä hyväksyttiin äänin 25-8. Ville Eronen, Juha Hirvonen, Susanna Särkinen, Sari Sikkilä (ps), Jari Kaitaranta (ps), Jouni Räsänen (ps), Joona Silvennoinen (ps) ja Arja Simola jättivät päätökseen eriävän mielipiteensä.

Keskustelu