Aki Samuli hyväntekeväisyyskeikalle Taarastiin

Aki Samulin kesä on ollut kiireinen. Keikkojen lomassa henkeä on vedetty kotona Nastolassa, jossa artisti pääsee tulevana perjantaina myös esiintymään.

Ruska Paronen

Aki Samuli saapuu Taarastiin hyväntekeväisyyskeikalle huomenna, perjantaina. Tapahtumaan on vapaaehtoinen pääsymaksu, jonka tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Pikkisapu ry:lle vähävaraisten perheiden ruoka-apuun Nastolassa. Konsertti kulkee nimellä ”Anna mitä voit” ja sitä painottaa itse artistikin.

- Tarkoitus ei ole vaatia tai olettaa, että ihmiset kantaisivat rahakirstuja mukanaan. En halua, että kukaan ajattelisi, ettei voi tulla paikalle, mikäli ei lahjoita, hän selittää.

Laulajalle satelee paljon kyselyitä ja pyyntöjä erilaisiin hyväntekeväisyystapahtumiin ja hän sanookin, ettei valinta tapahtumien välillä ole helppo.

- Olen ratkaissut asian niin, että teen joka vuosi yhden hyväntekeväisyysteon. Koska kirjo on niin laaja ja rajaaminen hankalaa, päätin järjestää hyväntekeväisyystekoni itse, Samuli kertoo.

Artistin mukaan hänelle on erittäin tärkeää, että vaikka Nastola on nykyisin osa Lahtea, kohdistetaan tapahtumassa kerätty apu juurikin Nastolan seudulle, jossa hän itsekin yhä asuu.

- Saan myös paljon viestejä Nastolalaisilta, joille matkustaminen keikoilleni ei ole mahdollista, mutta jotka kuuntelevat mielellään musiikkiani. Taarasti on kävelymatkan päässä, joten ainakin sinne on nyt mahdollisuus tulla eikä pääsylippua vaadita.

Kesällä pukkaa kiirettä

Nastolalaislaulaja ei ole kerennyt juuri lomaa pitämään. Keikkoja on painettu menemään ja kilometrejä on kertynyt mittariin yli 15 000 touko-, kesä- ja heinäkuun aikana. Syksyllä esiintymiset jatkuvat, vaikka niin sanotut venuet muuttuvat kesästä hieman.

Kiireisestä esiintymistahdista huolimatta, kokee Aki Samuli olevansa vielä melko tuntematon artisti. Unelmat vaativat pitkäjänteistä työtä, eikä oikoteitä menestykseen ole - eikä tarvitsekaan olla tuumaa laulaja.

- Sanoisin, että lähtölaukaus on ammuttu, mutta vielä ollaan lähtöruudussa. Haluan olla koko kansan viihdyttäjä ja tehdä erilaisia keikkoja. En halua tulla muistetuksi vain vuoden 2015 tangokuninkaana. Mikään ei tule ilmaiseksi ja se on ihan hyvä juttu. Tavoitteet olen itselleni asettanut, mutta kiire ei ole mihinkään.

Ennen kaikkea Aki Samuli haluaa erottua joukosta yksilöllisellä tyylillään. Samulin musiikkiin sekoittuu niin tanssimusiikki, iskelmä kuin pop-musiikkikin, alkuaikojen tangoa unohtamatta.

Uudenlainen artisti houkuttelee tanssilavoillekin uutta väkeä. Vaikka laulaja ei keikan aikana yleisöä analysoikaan, ovat järjestäjät kertoneet keikan jälkeen, että yleisössä oli paljon uusia kasvoja.

Kaikki peliin Nastolassa

Elokuun 18. järjestettävässä Taarastin konsertissa aikoo Aki Samuli antaa yleisölle kaiken mitä artistista löytyy.

- Olen miettinyt biisilistaa. On mahdollisille uusillekin kuulijoille kiva, että kaikki laitetaan peliin alusta loppuun saakka. Eli tangoa, tanssimusiikkia, iskelmää ja poppia tullaan kuulemaan.

Samuli muistuttaa myös, että hyväntekeväisyyskonsertti on monen ihmisen ponnistus.

- Meillä on kokonaisuudessaan hyvä työryhmä, eli bändi ja teknikot ynnä muut. He eivät ole Nastolasta kuten minä, mutta lähtivät silti mukaan hyvän asian puolesta. Suuri kiitos kuuluu myös heille.

Laulaja lopettaa haastattelun vitsikkäästi uhoten.

- Nyt voi toimittaja laittaa Caps Lockin päälle. Nastolassa riittää väkeä ja haluan nähdä kaikki tutut ja tuntemattomat paikan päällä, hän haastaa.

Anna mitä voit

18.8.2017

Klo 19-23.30

Taarasti (Taarastintie 6, Nastola)

Vapaa pääsy

Keskustelu