Hollolan Prisma avaa ovensa syyskuussa

Ruokapuoli laajenee uuteen tilaan ja myös kassat tulevat sinne. Vasemmalla oleva seinä lähtee uuden ja vanhan tilan välistä pois. Antti Hartikainen

Antti Hartikainen

Kuntakeskukseen rakenteilla oleva Prisma lähenee valmistumistaan. Uusi kauppa avaa ovensa torstaina 21. syyskuuta. Siirtymävaiheessa S-market on kiinni edeltävän päivän. Prismaan tulee nykyistä S-markettia laajempi valikoima sekä halvemmat hinnat.

- Käyttötavarapuoli laajenee huomattavasti. Nyt meillä on ollut sukkalankaa, lamppuja ja tällaista. Viihde-elektroniikkaan ja pukeutumiseen tulee laajat valikoimat, tulevan Prisman johtaja Satu Piiroinen kertoo.

- Jokaiseen tuoteryhmään tulee lisää tuotteita. Toki S-market on ollut jo hyvin lähellä Prisman valikoimaa valmiiksi, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto sanoo.

Nykyisessä Hollolan S-marketissa on myyntipinta-alaa alle kolmetuhatta neliötä. Prismassa tila kasvaa seitsemääntuhanteen neliöön. Ruokakaupan koko kasvaa neljääntuhanteen neliöön ja käyttötavaralle varataan kolmetuhatta neliötä.

- 7000 neliötä on keskimääräinen koko. Hämeenmaalla isompia prismoja ovat Laune, 14000 neliötä, ja Holma, 9000 neliötä.

Apteekki palaa takaisin

Uuteen Prismaan ja viereiseen rakennukseen, joka on osa Hollolan Prisman kauppakeskusta, on näillä näkymin tulossa 21 erilaista yritystä. Tilaa olisi vapaana vielä parille yritykselle.

- Kaiken kaikkiaan vuokrattavaa tilaa on 3600 neliötä. Prisman puolella kaikki etumyymälät ovat vuokrattu. Täällä ylhäällä on yksi tila tyhjänä, Hämeenmaan talousjohtaja Risto Korkka selostaa.

- Tilanne on erittäin hyvä kun huomioidaan, että olemme vielä parin kuukauden päässä avaamisesta.

Hollolan Apteekki on kenties merkittävin muuttaja. Uusissa tiloissa apteekilla tulee oleminen myyntipinta-alaa noin 300 neliötä. Monia muitakin nähdään jälleen S-ryhmän tiloissa.

- Apteekki siirtyy meille. Musti ja Mirri, kultakauppa, pari optikkoliikettä, luontaistuotekauppa, pari pankkia, vaateliike ja kangasliike. Iso kuntokeskus on jo auki vanhassa Helmen talossa, talousjohtaja luettelee.

Prisman yläkerrasta löytyy toimistotiloja.

- Yläkerran tilassa on metsänhoitoyhdistystä, Rela-hierojaa ja tämän tyyppisiä.

Seitsemältä auki

Tulevan Prisman aukioloaikoja ei ole vielä lyöty lukkoon. Tässä vaiheessa on jo selvillä, että Hollolan Prisma tulee avaamaan ovensa kello seitsemältä aamulla. Hollolan Prisman toiminnasta vastaavan Piiroisen mukaan sulkemisajaksi ovat ehdolla klo 21.00 ja 22.00.

Hämeenmaan toimitusjohtaja Vormisto kertoo, että aukioloajat ovat yleisesti käymistilassa tällä hetkellä.

- Säätöä tehdään koko ajan. Kesällä varsinkin kesäpaikkakunnilla oli selkeästi laajemmat aukioloajat. Näitä testataan ja varmaankin ilta-aukiolotunteja tulee jossain kohtaa lisää. Näyttää olevan, että ihmiset liikkuvat illalla jonkin verran.

Hollolan Prisman kokonaiskustannukset Hämeenmaalle ovat noin 30 miljoonaa euroa. Uskoa kivijalkamyymälöiden kysyntään löytyy.

- Viimeisin trendi on se, että Amazonikin ostaa kivijalkakauppoja. Netti- ja kivijalkakauppa toimivat yhdessä. Se on se suunta, mihin maailma näyttäisi tällä hetkellä olevan menossa.

Hämeenmaalle jäi vielä huomattava rakennusoikeus. Tilan voi tarvittaessa vaikka tuplata.

- Laajentaminen ei ole ihan mahdoton ajatus, kun mennään 5-10 vuotta eteenpäin.

Uuteen Prismaan on tulossa omaa henkilökuntaa vähintään 80. Luku tuplaantuu, kun oheistoimijat lasketaan mukaan. S-marketissa on tällä hetkellä 50 työntekijää.

Prisman kauppakeskukseen tulevat:

Hollolan Apteekki

Musti ja Mirri

Kultajousi

Instru Optiikka

Life

Silmäasema, avaa elokuussa

Alko

Osuuspankki

Family Timber

Metsänhoitoyhditys Päijät-Häme

Rela-hierojat

Kuntokeskus Liikku

Lukkoässä

Kahvila Anitan Pulla

2 kpl parturikampaamoita

Sobella, vaateliike

Mesi, lanka- ja kangasliike

Helmi Säästöpankki

R-kioski

Autokoulu CAP

Promertek

Hannoa

Kommentoi