Villähteellä kasvanut uutisankkuri uskoo yhä tv-uutisten voimaan

Ripsa Koskinen-Papunen oli 7-vuotias muuttaessaan perheensä kanssa Villähteelle. Ala- ja yläaste vierähti Nastolassa, mutta lukioaikana suunta vaihtui Lahteen ja Yhteiskoulun lukioon.

- Lahteen oli oikeastaan lyhyempi matka, vaikka ei se tietenkään ollut se ratkaisevin syy, Koskinen-Papunen kertoo.

- Asuin Villähteellä kaiken kaikkiaan 12 vuotta, välillä olin vuoden jenkeissä vaihto-oppilaana.

Koskinen-Papunen tunnetaan parhaiten työstään MTV3:n uutisankkurina sekä 45 minuuttia -ajankohtaisohjelman juontajana ja toimittajana.

- Ollessani vielä lukiossa, Ylen Lahden toimitukseen haettiin juontajaa radion uuttaa nuoriso-ohjelmaa varten. Hain mukaan ja sain pestin. Teimme viikoittaista radio-hjelmaa muun muassa Samuli Aaltosen kanssa, joka hänkin toimii edelleen media-alalla.

Toimittajan työstä innostuneena Koskinen-Papunen lähti opiskelemaan valtiotiedettä Helsingin yliopistoon. Ensimmäisen kesän hän työskenteli kotiseudullaan Etelä-Suomen Sanomissa, jonka jälkeen ura pääkaupunkiseudulla alkoi muodostua. Maikkarilla Koskinen-Papunen aloitti vuonna 1991.

Tunnettu uutisankkuri ei seuraa vanhan kotikaupunkinsa tapahtumia mitenkään erityisen tarkasti, mutta vierailee Villähteellä silti yhä usein.

- Vanhempani asuvat edelleen Villähteellä ja siellä tulee vierailtua vuodessa monta kertaa. Vanhemmilta kuulen sitten pienempiä paikallisuutisia, hän sanoo.

Lisää Ripsan mietteitä uutismaailmasta ja tarinasta uran takana voit lukea huomenna (26.7.) ilmestyvästä Nastola-lehdestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut