Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teijo Lindström toi kruunun Orimattilaan

Orimattilalainen Teijo Lindström oli täynnä positiivista virtaa vuorokautta ennen Tangokuningas-kilpailun finaalia.

- Meitä viedään tänään kuin pässiä narussa, nauroi Lindström perjantaina Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangotoimistolla.

- Äsken oli pressitilaisuus ja pian on jo kiire harjoituksiin, joita tuntuu olevan joka välissä. Illalla esiinnymme kaikki finalistit vielä Tangokadulla. Oma esiintymiseni on vasta lähellä puolta yötä.

Tulevan finaalin kulusta Lindström ei suostunut ennakkoon arvailla mitään.

- Meillä kaikilla on ollut yhdessä todella mukavaa ja olemme todenneet, että kuka tahansa voittaakin, menee voitto oikeaan osoitteeseen, Lindström muotoili vastauksen voittajasta.

Se oli kohteliaasti ja vaatimattomasti todettu tulevalta Tangokuninkaalta.

Finaalipäivä sujui Teijo Lindströmin kannalta upeasti. Ensimmäisenä Lindströmin esittämänä kappaleena kuultu Kotkan ruusu sai tulevan Tangokuninkaan liekkeihin.

- Mika Toivonen oli tehnyt kappaleesta niin maagisen. Heti alkusävelistä lähtien minulla oli lieskat sisällä. Ei ollut pienintäkään epäilystä, ettenkö saisi kappaleeseen latausta. Mika on ihan muusikoiden kuningas ja Mika Toivosen Tango-orkesteri on kertakaikkisen uskomattoman hieno. On ihanaa saada tehdä tuollaisten ammattilaisten kanssa yhteistyötä, Lindström ylistää.

Lauantai-ilta huipentui superfinaaliin, jossa Lindström sai vastaparikseen kuopiolaisen Markku Uhlbäckin. Orimattilalainen kuitenkin hurmasi vaativan tangoyleisön sekä tuomariston upealla Satumaa-tulkinnallaan.

”Olet tunteikas ja ihmisläheinen, olet poikkeuksellisen komeaääninen ja aito, olet superääninen sekä nauttiva velikulta”, kuuluivat tuomariston arvostelut.

Koko Seinäjoen tangoareena nousi pystyyn viimeistä penkkiriviä myöten, kun Teijo Lindström julistettiin vuoden 2017 Tangokuninkaaksi.

- Nämä viime päivät ovat olleet aikamoista pyöritystä. Vieläkään en oikein tajua kaikkea, myöntää varhain maanantaiaamuna Orimattilaan kotiutunut Lindström.

- Ja tiedossa on rumbaa tästä eteenpäinkin. No, ainakin sellaiset puoli vuotta, kun lähden kiertämään ympäri Suomea yhdessä kuningattareni Aino Niemen kanssa.

Ensimmäinen lavakeikka kuninkaallisilla on tulevana perjantaina Turussa Uittamon lavalla.

- Keskiviikkona alkavat treenit yhdessä tanssiorkestereiden SM-kilpailun voittaneen tanssiorkesteri Kaihon kanssa. Odotan innolla yhteisiä keikkojamme.

Maanantaina Lindström sai vastaanottaa myös Orimattilan kaupungin onnittelut kaupunginjohtaja Osmo Pieskiltä sekä valtuuston puheenjohtaja Riitta Longalta. Yhteistyöstäkin puhuttiin, kunhan Tangokuningas saa kalenterinsa ja aikataulunsa ajan tasalle.

- Onhan se hieno, jos kruununi pystyy tuomaan kotiseudulle jotain hyvää, vuosi sitten Kärkölästä Orimattilaan muuttanut Lindström toteaa.

Teijo Lindström myöntää, että aikaa voiton juhlimiseen ei ole ollut.

- Juhlimisesta ei ole tietoakaan. Olen lähinnä yrittänyt selviytyä ja saada unta aina, kun mahdollista. Voiton jälkeen oli sellaista haipakkaa, että sain nukuttua vain 1,5 tuntia lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ja heti aamulla odotti pressitilaisuus sekä haastatteluja haastattelujen perään. Sunnuntaina oli taas harjoituksia, tanssikeikka sekä illalla vielä Lapuan kirkossa kirkkokonsertti. Siihen päättyikin sitten Tangomarkkinat ja pääsin ajamaan aamuyöstä kotiin.

Lindströmiltä on ehditty kysyä jo 140-henkisen viihdekuoro Buffon tulevaisuutta. Lindströmin vuonna 1999 perustuman showkuoron kotipaikka on Järvenpää.

- Kaikki kyselevät kuoron kohtalosta, mutta en sano siitä sen kummempaa julkisuuteen. Haluan ensin jutella kuorolaisten kanssa kasvotusten. Ajattelen kuitenkin, että nämä ovat aikataulukysymyksiä ja ratkottavissa. Sen uskon kuitenkin, että Tangokuninkuudesta on kuorollekin varmasti vain hyöytä. Eihän sitä vielä tiedä mihin tie vie.

Paitsi, että ainakin tässä alkuvaiheessa tie vie Suomen tanssipaikoille.

- Ainon kanssa puhuttiin, että lähdetään tarkastamaan meidän Tangovaltakuntaa. Ainakin tällä hetkellä valtakunnassa on kaikki hyvin, sympaattinen tämän vuoden Tangokuningas toteaa.

Orimattilalaisen Tangokuninkaan lisäksi asikkalalainen Taru Piira pääsi parrasvaloihin Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Piiran säveltämä ja sanoittama tango Elämälle voitti Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun.

- Olen todella kiitollinen tästä tunnustuksesta. Erityisen hienolta voitto tuntuu juuri tänä vuonna, kun Suomi juhlii 100-vuotisjuhliaan, Taru Piira kertoi Seinäjoella.

Tuomaristo valitsi voittajakappaleen 104 kappaleen joukosta.