Veneilijät tyytyväisiä Asikkalan satamapalveluihin

Vääksyn kanava aukesi talviuniltaan 5.5. Avajaispäivä jäi suhteellisen hiljaiseksi.

Ruska Paronen

Mitään suuria muutoksia ei vuoden aikana Asikkalan satamissa ole tapahtunut. Viime vuoden aikana on Asikkalan teknisen johtajan, Harri Hirvosen mukaan lisätty esimerkiksi sähköpisteitä.

- Sellaista perusylläpitoa ollaan tehty ja Kuotaan satamaan lisättiin enemmän sähköpisteitä, sillä siitä oli tullut palautetta ja toiveita, Hirvonen tuumaa.

- Peruskorjauksia suunnitellaan, mutta toteutuksen ajankohtaa ei olla vielä päätetty.

Hirvosen mukaan Kuotaan venesatamassa on vielä jokunen paikka vapaana. Yhteensä Asikkalan satamissa venepaikkoja löytyy 600.

- Erityisesti noin 10-metrin venepaikkoja on vapaana eniten, Hirvonen kertoo.

Asikkalan satamissa palveluja tarjotaan vaihtuvasti. Esimerkiksi septityhjennys löytyy vain Kuotaan ja Kanavalahden venesatamista. Toisaalta Hirvosen mukaan yhteydenottoja veneilijöiltä tulee vain harvakseltaan. Saatuun palautteeseen ja pyyntöihin pyritään vastaamaan mahdollisimman hyvin.

- Esimerkiksi juuri näitä sähköpisteitä oli pyydetty, ja nyt niitä lisättiin. Myös turvakameroita on toivottu lisää, Hirvonen kertoo

Hirvosen mukaan satamissa tapahtuvat rötökset eivät ole määrällisesti kasvaneet. Kyse on enemmänkin siitä, että vietävä omaisuus on nykyisin arvokkaampaa.

- Satamissa on yhä kalliimpia veneitä ja perämoottoreita, Hirvonen selittää.

Toistaiseksi kameravalvonta löytyy vain yhdestä Asikkalan venesatamasta.

Kuotaan venesatamassa liikehdintää näkyi perjantaina 5. toukokuuta Kanavalahtea enemmän. Jokunen vene keinui jo laiturin nokassa ja lisää oltiin laskemassa paraikaa.

Mäntsälässä asuva Lassi Teittinen on laskenut veneensä Kuotaan satamaan jo kahdeksan vuoden ajan. Asikkalan pursiseuraan kuuluva Teittinen kertoo kesän kuluvan melko lailla veneilyn merkeissä. Veneellä retkeillään milloin pursiseuran saarelle, milloin Päijänteellä sijaitsevalle suvun saarellekin.

Kuotaan satamapalvelut toimivat asiakkaan näkökulmasta kohtuullisen hyvin.

- Vesiletkut laiturille tulivat useana vuotena todella myöhään, siitä annoin palautetta ja lähetin kunnalle viestiä. Viime keväänä letkut tulivat jo ennen juhannusta. Laitoin kyllä siitäkin sitten viestiä, että kiitos hyvästä toiminnasta, Teittinen selittää.

Myös Villähteellä Nastolassa kotiaan pitävä Simo Argillander pakkaili venettään lähtökuntoon toimittajan osuessa paikalle. Venettä Argillander on pitänyt Kuotaan satamassa niin ikään jo neljän vuoden ajan, sillä kesämökki löytyy Mäntysaaresta.

- Asikkalassa satamapalvelut ovat minusta oikein riittävät. Kuotaassa auton saa aivan veneen viereen, joten tavaroiden lastaaminen käy kätevästi. Kanavalahdella voi puolestaan käydä tankkaamassa niin veneen, kuin kapteeninkin, Argillander sanoo.

Kommentoi