Huskyajelua ja lumisokkeloja Villähteen Arktisessa kylässä

Villähteellä asuvan Niilo Linkosuonion huskyt tekivät kovan urakan Kymijärven jäällä.

Ville Hakala

Villähteelle liikekeskus Korin ympäristöön ja Suppalan rantaan rakennettussa Arktisessa kylässä kävi maanantaina iltapäivällä mukava kuhina, kun paikalle saapuneet ihmiset tutustuivat tapahtuman talviseen tarjontaan. Korin pihamaalla oli keskieurooppalaistyylinen talvitori myyntikojuineen. Pikkuväkeä kiinnosti erityisesti pihan valtavaan lumikasaan rakennettu lumisokkelo.

Korin takana sijaitsevassa vanhassa konttorirakennuksessa taiteilija Seppo Suomensyrjä tarjosi ensitunnelmia tulevasta House of the Rising sun -rautalankamuseostaan. Esillä oli muun muassa Suomensyrjän rakentamia erikoisia prätkiä ja yksi Valtteri Bottaksen ensimmäisistä menopeleistä.

Suppalan rannassa Kymijärven jäällä pääsi kokemaan huskyvaljakon tarjoamaa kyytiä. Viiden koiran tarjoama kyyti oli sopivan rauhallista perheen pienemmillekin.

- Vauhti ei ole nyt kovin kova, kun koiria on vain viisi, ja ne ovat aika iäkkäitä. Yleensä koiria on yhdeksän, joskus kuusitoistakin, kertoi koirien omistaja, 38 vuotta huskyja ajattanut, Niilo Linkosuonio kertoi.

Jäälle pääsi kokeilemaan myös pilkkimistä ja lumikenkäkävelyä. Tanja Järvinen opasti kävijöitä jousiammunnan saloihin, ja ainakin Tampereelta isovanhempiensa luokse loman viettoon saapuneet sisarukset Voitto, 6, ja Wilhelmiina, 9, Maasola osuivat maalitauluun jokaisella nuolellaan.

Rannassa kisakylävieraille köyhiä ritareita paistanut Annukka Linninen oli tyytyväinen tapahtuman alkupuolen kävijämäärään.

- Tosi kivasti on väkeä riittänyt. Tähän rantaan porukkaa on tullut aaltoina, ja lumikenkäilyyn on ollut jonoakin. Onneksi tuli tätä lunta sopivasti, kun viikko sitten olimme vähän paniikissa, että miten me saamme tästä minkään näköistä, ja loppuviikoksi on taas luvattu vesisadetta. Nyt sattui hienot olosuhteet, Linninen iloitsi.

Kisakylätapahtumat jatkuvat vielä tänään laskiaistiistaina Nastolassa Taarastin ja kirkonkylän laskiaisriehalla sekä illalla Rakokiven torilla järjestettävällä Fire & Snow -tapahtumalla.

Keskustelu