Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ysärivuosien hittisanoittaja palasi lauteille

Orimattilassa ravintola Arvidissa tulevana lauantaina esiintyvällä Jari Salosella, 51, on takanaan pitkät työrupeamat valvomisineen. Niiden myötä hänen terveytensä romahti.

Salonen sai aivoinfarktin, ja edessä oli kuntoutus pitkine toipumisjaksoineen. Kuntoutus on tuottanut tulosta ja mies on toipunut hyvin. Nyt mieltä lämmittävät äskettäin saadut kulta- ja platinalevyt, joita tulikin melkoinen määrä.

- Tänä kesänä olen keikkaillut Hangossa, Oulussa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla. Nostalgiaboomi on käsin kosketeltavissa. Missioni onkin jakaa kansalle näitä fiiliksiä, sanoo Jari "Jon Landlord" Salonen.

Jari Salosen Dj-kuviot alkoivat jo 80-luvulla. Jari Salonen koki läheltä muun muassa Dingo-hysterian, Yön, Popedan, Eppu Normaalin kuin myös Hurriganesin viimeiset vuodet. Tuli kiinnostus myös laululyriikoiden maailmoihin.

- Aloin tutkia ulkolaisia sanoituksia, joita aloin kääntää. 90-luvulla kirjoitin ensimmäiset käännöstekstini Hausmyllylle, Salonen muistelee.

Jyväskylässä Jari Salonen perusti ystävänsä Petri Flanderin kanssa 2.Maanantai-yhtyeen, jonka "Mixet tahdo olla munkaa" -single oli vuoden -94 myydyin. Keikkoja ja suosiota riitti. Läpimurto oli syntynyt.

- Tätä kautta pääsimme musiikkipiireihin. Tutustuin Isto Hiltuseen ja Tauski Peltoseen. Levy-yhtiöt alkoivat tilata tekstejä artisteilleen, joita sain Warner Musicilta, AXR:ltä, Poptorilta... Parhaillaan kirjoitan tekstejä Iston tulevalle albumille.

Junnu Vainion, Veksi Salmen ja Juice Leskisen tekstit puhuttelevat Salosta takuuvarmalla otteellaan. Näistä riittää esimerkkiä tämänkin päivän tekijöille.

Jari Salonen toimii dj:nä myös Tauski Peltosen keikoilla, jonka matkassa hän esiintyy myöhemmin Espanjan Fuengirolassa Tauskin uudessa baarissa. 2.Maanantain tuleva paluualbumi on työn alla.

- Äkillinen sairauskohtaus pysäytti. Nyt toivuttuani olen sopivissa määrin tehnyt työtä. Palasin dj-hommiin ja rytmimusiikkiin. Soitan keikoillani originaaleja vinyyliälppäreitä ja 70- ja 80-luvun suosikkibiisejä, Salonen lupaa.

Pauli Saarinen