Lappilinnan kohtalosta puhutaan sunnuntaina

Lappilan Nuorisoseuran puheenjohtaja Marja-Terttu Aaltonen, sihteeri Mari Niinistö ja johtokunnan jäsen Ari Dufva haluavat lisätä Lappilinnassa kärköläläisten harrastusmahdollisuuksia.

Stiina Ikonen

Lappilan Nuorisoseura järjestää avoimen keskustelutilaisuuden kaikille kärköläläisille marraskuun viimeisenä sunnuntaina eli 27.11. Lappilinnassa.

- Talo on hyvässä kunnossa, mutta meillä ei ole tällä hetkellä juurikaan toimintaa nuorisoseurassa. Sen vuoksi olemme kutsuneet kärköläläiset pohtimaan seuran tulevaisuutta yhdessä väistyvän johtokunnan kanssa, puheenjohtaja Marja-Terttu Aaltonen toteaa.

- Lappilinna oli suosittu tanssi- ja harrastekeskus 1950- ja 1960-luvuilla. Tämän vuosituhannen puolella toiminta on kuitenkin hiipunut talossa ja seurassa. Lappilinnassa järjestetään juhlatilaisuuksia ja huutokauppoja. Muutoin talo seisoo tyhjillään Myllymäellä.

- Olemme yrittäneet järjestää lapsille ja nuorille erilaisia kerhoja, mutta mikään asia ei ole kantanut pitkäjänteisesti eteenpäin.

Puheenjohtajan mukaan nyt olisi nuorille ja vetreille voimille tilaisuus ottaa tilanne haltuun ja innostaa paikallisia perheitä harrastamaan.

- Lappilinnassa on mahdollisuus monenlaiseen luovaan toimintaan ja liikuntaan. Parhaillaan pyörii sählykerho ja muutama muu ryhmä. Talossa on lisäksi näyttämö, keittiö ja ruokasali, joten tiloja löytyy.

- Haluamme kuulla, mitä paikalliset ihmiset tahtoisivat Lappilinnassa tehdä. Se on yksi syy avoimelle keskustelutilaisuudelle, sihteeri Mari Niinistö sanoo.

Nuorisoseuran sihteeri kertoo lukeneensa, että nuorisoseuratoiminta on piristynyt eri puolilla Suomea viime vuosien aikana.

- Lappilinna on niin keskeisellä paikalla ja helposti tavoitettavissa. On erittäin tervetullutta, jos vaikka ulkopaikkakuntalainen urheiluseura tai jokin muu vastaava taho haluaa aktivoida toimintaa Kärkölässä. Tarjoamme sille toiminnalle erinomaiset puitteet.

Muutama vuosi sitten nuorisoseura haki ja sai Hämeen taidetoimikunnalta apurahaa, jonka turvin järjesti lapsille ja nuorille harrastustoimintaa musiikin parissa.

- Haluan muistuttaa, että nyt haluamme innovoida harrastustoimintaa aina lapsista vanhuksiin saakka - ja että aikuisellakin on oikeus harrastaa.

- Jos olet askartelua rakastava aikuinen, mammajumpasta kiinnostunut äiti tai nuori somettaja, niin tule mukaan toimintaamme. Keksikää jotain ihan uutta, ottakaa talo haltuun ja suunnitelkaa omaa toimintaanne tänne, Niinistö heittää.

Seinien vuoksi tätä taloa ei kannata ylläpitää, vaan sinne on saatava toimintaa.

Eläkeläisiä on tällä hetkellä paljon maaseudulla ja myös heitä on saatava liikkeelle.

- Mummot ja papat tulevat aivan varmasti Lappilinnaan, jos heille suunnitellaan omia kerhoja.

- Haluan, että seuraava kokous Lappilinnassa on kickstart kohti seuraavaa vuosikymmentä. Tämä on ollut niin pitkään yksi kylän keskeisimmistä kokoontumispaikoista, väistyvä puheenjohtaja sanoo.

Keskustelu