Koskisen Oy:lle valtakunnallinen yrittäjäpalkinto - ja toimitusjohtajalle potkut

Koskisen Oy sai lauantaina Suomen Yrittäjien valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon, ja heti sen jälkeen toimitusjohtaja Markku Koskinen irtisanottiin. Kuva: Mirja Hussain Mirja Hussain

Stiina Ikonen

Kärköläläiselle puunjalostuskonserni Koskisen Oy:lle myönnettiin lauantaina valtakunnallinen yrittäjäpalkinto. Vain paria päivää myöhemmin konsernin toimitusjohtaja Markku Koskinen ilmoitti Facebook-päivityksessään saaneensa potkut.

- Kyllä minut on irtisanottu. Syitä pitää kysyä Koskitukin hallitukselta, Markku Koskinen vahvistaa.

- Olisin ilman muuta halunnut jatkaa tehtävässä. Työikää on vielä jäljellä, joten jotain vielä tulee varmasti puuhailtua, hän valottaa.

Koskinen myöntää potkujen tulleen yllätyksenä.

- Vähän aavistelin jotain, mutta osittain puun takaa tämä tuli.

Konsernin yritysvastuu- ja brändijohtaja Eva Wathén ei suostunut vielä tiistaiaamuna kertomaan päätöksen taustoja.

- Emme voi kommentoida asiaa vielä tässä vaiheessa, hän totesi.

Koskisen Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 247 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on yli tuhat. Yrityksen vanerituotteista viedään yli 90 prosenttia ja sahatavaratuotannosta lähes 80 prosenttia. Koskisen puutuotteita myydään ja markkinoidaan 11 maassa omissa myyntikonttoreissa. Myös puunhankinta on yrityksen omissa käsissä, Koskitukki Oy:ssä.

Yrityksen perustajan Kalle Koskisen pojan Kalevi Koskisen kaikki kolme lasta ovat olleet viemässä puunjalostuskonsernia eteenpäin. Markku Koskinen on yksi heistä.

Kommentoi