Hollolan Urheilijoiden naiset ja tytöt nappasivat suomenmestaruudet

Hälvälässä kilvoitteli perjantaina ampumajuoksun suomenmestaruusviesteissä mestaruuksista yli 70 joukkuetta. Syyskuisen pilvipoutaisessa säässä juostiin kolmihenkisin joukkuein.

Miesten yleisen sarjan voitti Lahden Hiihtoseura ennen Iisalmen Vesaa ja Saloisten reipasta. LHS:n joukkueessa juoksivat Olli Hiidensalo, Olli-Pekka Peltola ja Sami Orpana. Yleisessä sarjassa kilpaili 11 joukkuetta. Nuorten miesten sarjassa joukkueita oli sen sijaan vain yksi.

Myös naisten sarjan voitto tuli Päijät-Hämeeseen, kun Hollolan Urheilijat -46:n joukkue, Minna Järvinen, Maiju Pöysti ja Eeva-Maria Rauhamäki, juoksi ja ampui kultaa ennen Seinäjoen Hiihtoseuraa ja Oulun Hiihtoseuran ykkösjoukkuetta.

Naisten ampumahiihto on Hollolassa hyvissä kantimissa, kun myös tyttöjen N15-sarjan suomenmestaruus tuli Hollolaan. Joukkueessa kisasivat Essi Leikas, Kristiina Rantakari ja Jatta Tuominen.

Tyttöjen ampumahiihto Suomessa näyttää muutenkin lupaavalta, sillä vain miesten yleisessä sarjassa oli mukana enemmän joukkueita kuin tyttöjen N13-kilpailuissa. Ikämiessarjassa nähtiin dramatiikkaakin, kun M180-viestikisassa sekä Hollolan Urheilijoitten että Kontiolahden urheilijoitten joukkueiden tulokset hylättiin.

Kilpailut jatkuvat Hollolan Hälvälässä tänään lauantaina.

Kommentoi