Nastolan uusi apteekkari: Asiakkaat menevät taustatöiden edelle

Eliise Laine-Partti aloitti noin kuukausi sitten työt Nastolan apteekkarina. Marika Silver

Marika Silver

Jokainen apteekki on tietyllä tavalla apteekkarinsa näköinen. Nastolan uudelle apteekkarille Eliise Laine-Partille asiakaspalvelu on ykkösprioriteetti.

- Taustatyötkin ovat tärkeitä, en väheksy niitä yhtään, mutta asiakasta pitää aina palvella ensin.

Laine-Partin mukaan hallinnolliset työt ovat vieneet ainakin näin alussa runsaasti hänen aikaansa. Tarkoituksena kuitenkin on, että apteekkari pääsisi itsekin palvelemaan asiakkaita.

- Tulen varmasti olemaan jonkin verran asiakaspalvelutyössä, mutta olen vielä tutustumisvaiheessa, Laine-Partti hymyilee.

Ennen Nastolaan tuloaan hän toimi apteekkarina Kouvolassa nelisen vuotta ja sitä ennen Lahdessa noin seitsemän vuoden ajan. Laine-Partti on asunut koko ajan Kouvolassa, ja pidemmät työmatkat ovat taittuneet omalla autolla.

- Mietin usein Lahteen ajaessani, että Nastola vaikuttaa kivalta paikalta. Nastolassa on myös paremmat edellytykset toiminnan kehittämiselle kuin mitä Kouvolassa oli, Laine-Partti pohtii.

Hänellä menee päivittäisiin työmatkoihin aikaa vajaat puolitoista tuntia. Ajaminen ei Laine-Parttia haittaa, sillä hänen mielestään matkat ovat sekä hyvä tapa valmistautua työpäivään että päästää irti työasioista päivän päätteeksi.

Loppusyksy tuo tullessaan muutoksen tuulet, sillä apteekki muuttaa kirkonkylältä Rakokiveen.

- Olemme miettineet todella paljon, miten saamme tarjottua palvelut myös niille ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille, jotka eivät pääse Rakokiveen, Laine-Partti sanoo.

Eräs keskusteluissa esillä ollut vaihtoehto on kotiinkuljetuspalvelu.

Muuton syynä on, että Rakokivestä apteekki saa käyttöönsä nykyistä toimivammat tilat.

- Neliömäärä on kutakuinkin sama, mutta uudessa paikassa neliöt on käytetty paremmin: asiakaspuoli on isompi ja niin sanottu taustatila pienempi. Saamme myös erillisen hoitohuoneen, jossa voimme tehdä tulevaisuudessa esimerkiksi erilaisia mittauksia ja kartoituksia.

Toinen muuttopäätökseen vaikuttanut tekijä on turvallisuuden lisääntyminen.

- Uusi paikka on kaupan yhteydessä, Eliise Laine-Partti mainitsee.

Tarkemmin sanoen apteekki sijoittuu Rakokiven S-marketin laajennusosaan, jonka on tarkoitus valmistua lokakuussa.

S-market Nastolan laajennustyöt käynnistyivät toukokuun lopussa. Laajennuksen myötä kiinteistön liiketila kasvaa noin 300 neliömetrillä.

Laine-Partti toivoo, etteivät paikalliset kokisi apteekin muuttoa ikävänä asiana.

- Pyrimme tekemään kaiken parhaalla mahdollisella tavalla, hän vakuuttaa.

Kommentoi