"Kiharapää on nyt Kärnäpää"

Riikka Jaakkola kävi lauantaina esiintymässä Pekkalan mansikkatilan kauden avajaisissa. Sunnuntaina hänet palkittiin Kärkölän Kärnäpäänä, joka on kunnan vuosittain jakama arvonimi.

Stiina Ikonen

The Voice of Finland -ohjelmassa säväyttänyt Riikka Jaakkola on valittu Vuoden Kärnäpääksi. Valinta julkistettiin tänään vietetyssä Kärkölä-päivässä Huovilan puistossa.

Urbaanissa sanakirjassa kärnäpäätä luonnehditaan häyhäksi ja itsepäiseksi hämäläiseksi henkilöksi, mutta kunnanjohtaja Seppo Huldén huomautti, että Kärkölässä sanan merkitys on käännetty päälaelleen.

- Se edustaakin positiivisessa mielessä jotain sellaista, jota kannattaa tavoitella ja josta kannattaa olla ylpeä.

Alun perin Huldén ja silloinen kirkkoherra Martti Myllärinen nimittivät ensimmäisen Vuoden Kärnäpään itsevaltiaan ottein, mutta myöhemmin mukaan valintoihin ovat osallistuneet edelliset kärnäpäät.

Alkuperäisten sääntöjen mukaan arvonimellä voidaan palkita sellainen henkilö, joka sanoillaan ja teoillaan on tehnyt Kärkölää tunnetuksi kunnan ulkopuolella. Huldén hauskuutti, että meriitiksi riittää oikein hyvin se, että on tehnyt Kärkölää tunnetuksi vähintään puolelle suomalaisista. TVOF-ohjelma tavoitti parhaimmillaan miljoona suomalaista yhden lähetyksen aikana.

Riikka Jaakkola totesi ottavansa kunnian mielellään vastaan.

- Kiharapää on nyt Kärnäpää, hän veisteli.

- Toivon voivani levittää positiivista asennetta ja yhteisöllisyyttä. Tutkitusti musiikki tekee ihmeitä ihmisille, nuori lahjakkuus totesi.

Hän kehotti viisaasti ihmisiä tutkiskelemaan omia ajattelutapojaan, joilla on vaikutusta paitsi omaan hyvinvointiin, myös yleiseen ilmapiiriin.

- Ajatus omista kyvyistä oppia ravitsee oppimista. Ja jos ajattelee negatiivisia puolia, on vaikea nähdä asioiden hyviä puolia, hän jäsensi.

- Pidetään kiinni siitä, mitä meillä on, ettei huomata hyviä asioita vasta niiden puuttuessa.

Riikka Jaakkolan kesä näyttää keikkojen täyteiseltä.

- Enemmän on täysiä viikonloppuja kuin tyhjiä. Otan kyllä kaikki kyselyt vastaan, hän ilmoitti.

Edessä on muun muassa ensimmäinen virallinen pubikeikka.

- Se on tällä viikolla Kotkassa. Teen keikkoja kesätöiden ohessa. Työskentelen Koskisen Oy:n ruokalassa, se on ihan paras paikka!

Kommentoi