Hollolassa vietettiin uuden paloaseman harjannostajaisia

– Tämä pian valmistuva pelastusasema ei ole vain Päijät-Hämeen, vaan koko valtakunnan hienoin ja nykyaikaisin pelastuslaitos, Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen aluevastaava Heikki Suomalainen julisti uuden aseman harjannostajaisisssa eilen torstaina. Orna Ben Lulu

Lulu Orna

Hollolan uuden paloaseman rakentaminen on loppusuoralla. Paassillan alueelle elokuun lopussa valmistuvan aseman budjetti on noin 6 miljoonaa euroa. Summalla saadaan moderni ja toimiva pelastuslaitos vanhan sisäilmaongelmaisen tilalle.

- Leasing-summa on pysynyt budjetissa, ja mielestäni asemasta tuli sellainen kuin sovittiinkin, Hollolan tilakeskuspäällikkö Tuomo Vesikko kommentoi uuden paloaseman harjannostajaisissa.

Uusi paloasema on rakennettu niin kutsutulla Puhdas paloasema -mallilla, jossa lialle ja noelle altistuvat tilat on eristetty puhtaista tiloista. Palomiehet pukeutuvat ja peseytyvät erillisissä tiloissa, jolloin terveydelle haitalliset savukaasut eivät pääse kulkeutumaan muualle. Paloautot ja vaatteet puhdistetaan heti jokaisen sammutusoperaation jälkeen.

- Helteillä on aika rankkaa olla asemalla vuorokauden, jos vielä täytyy lähteä sammuttamaan paloa. Kaikki toimisto- ja miehistötilat ovat nyt jäähdytettyjä, jolloin työntekijöillä on paljon mukavampi työskennellä, Vesikko kertoo.

Uudella asemalla on nukkuma- ja ruokailutilojen lisäksi kuntosali ja erillinen testaushuone. Ne ovat kaivattu parannus tällä hetkellä parakeissa treenaaville palomiehille.

- Palomiehiltä vaaditaan hyvää kuntoa, joten kuntosaleja on jokaisella paloasemalla. Kerran vuodessa tehtävät kuntotestit tehdään erillisissä tiloissa, koska ne ovat henkilökohtaisia arvioita, kommentoi Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen Hollolan aluepäällikkö Heikki Suomalainen.

Asema otetaan käyttöön syyskuussa.

- Sijainti palvelee aluetta loistavasti tulevan ohitustien ja Hollolan keskustan läheisyyden puolesta. Uuden tien ympärille rakennetaan paljon palvelu- ja teollisuusrakennuksia. Siinä mielessä paloaseman sijainnilla on ajateltu tulevaa maankäyttöä, Vesikko pohtii.

Keskustelu