Hotellinjohtaja näki Messilän nousut ja laskut

Ei tiennyt kolmikymppinen Helena Maattola, mihin suostui tuttavan ehdotettua markkinointisihteerin paikkaa Messilässä vuonna -87.

- Olin leirintäalueen avajaisissa, ja tuttu markkinointipäällikkö houkutteli minua töihin. Hän kysyi, milloin voisin aloittaa. Vastasin, että vaikka heti huomenna. Menin Messilään seuraavana maanantaina, häntä naurattaa nyt.

Helenalla vierähti lomakeskuksessa 30 vuotta. Markkinointisihteerin tehtävästä Helena eteni asiakaspalvelupäälliköksi, markkinointijohtajaksi ja 90-luvun puolivälistä alkaen hotellinjohtajaksi.

- 80-luvulla elettiin kunnon nousukautta. Golf-kenttää alettiin rakentaa, Laason kahvila tehtiin, samoin Kellopeli. Investointeja oli paljon, kunnes 90-luvun lama muutti kaiken.

Messilän lomakeskus ei laineilta välttynyt, vaan se teki konkurssin vuonna 1993.

- Olen nähnyt sillä mäellä kaikki nousut ja laskut, Maattola toteaa.

Viime perjantai oli hänelle uran viimeinen sillä työmaalla. Kesällä eläkeikään tuleva Helena päätti lopettaa Messilä-uran nyt, kun terveyttä vielä piisaa.

- Uusi lehti kääntyy. Aika monet sanovat, että eläkkeellä se kiire vasta alkaa. Itse olen tyytyväinen siihen, että jää aikaa panostaa kuntapolitiikkaan ja muihin luottamustehtäviin sekä läheisiin.

Hurjinta muistoa udellessa Helena Maattola nostaa esiin Messilän juhannukset, joista vuoden -95 karkelot nousivat legendaarisiin mittasuhteisiin.

- Juhannuksena -94 ei vielä ollut hirveästi porukkaa. Seuraavana vuonna panostimme markkinointiin, ja odotimme paikan päälle noin 15 000 henkeä. Tulikin 40 000!

Sinä juhannuksena Helena ei nukkunut neljään päivään. Messilän vintit otettiin majoituskäyttöön, ja jotenkin siitä härdellistä selvittiin.

Helena muistelee olonsa olleen epätodellinen, kun Renny Harlin ja Geena Davis laskeutuivat helikopterilla ratsukentälle.

- Oli sellainen fiilis, että huh huh. Meno meinasi lähteä käsistä, mutta onneksi ei mitään vahinkoja sattunut.

Maattola aikoo eläkepäivillään jatkaa rakkaassa harrastuksessaan eli eri instanssien luottamustehtävissä. Hän on muun muassa Lahti Regionin hallituksen puheenjohtaja ja Hollolan kunnan elinkeino- ja työllisyystoimikunnan puheenjohtaja.

- Minulla on tähän asti ollut hieman huono omatunto siitä, että aina toinen kärsii: joko työt tai luottamustehtävät. Jatkossa on enemmän aikaa perehtyä taustoihin, mikä on minulle tärkeää. Asioista pitää olla kartalla, kun menee kokouksiin.

Helena Maattola aikoo asettua jälleen ehdolle ensi kevään kuntavaaleissa. Aluematkailun kehittäminenkin on hänelle sydämen asia. Ennen kaikkea hän haluaa ottaa aikaa itselleen ja läheisilleen.

- Varmaan kaivan rakkaat golfmailat naftaliinista, sillä sitä en ole ehtinyt pelata muutamaan vuoteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut