Hollolan kunnantaloa myllerretään hämeenkoskelaisille

Hollolan kunnanvirastolla tehdään parhaillaan tilojen muutostöitä lähestyvän kuntaliitoksen myötä virastoon muuttavien hämeenkoskelaistyöntekijöiden ja -viranhaltijoiden saamiseksi yhteisen katon alle. Suurimmat muutostyöt tulevat sivistystoimen toiselle käytävälle, jonka tilat muutetaan 5-6 henkilön avokonttoreiksi.

- Yhdistymisen jälkeen kunnanviraston tilat alkavat olla täynnä, ja esimerkiksi isompiin huoneisiin, joissa on aikaisemmin työskennellyt yksi henkilö, sijoitetaan jatkossa kaksi henkilöä, tekninen johtaja Heikki Salonsaari kertoo.

Kunnanvirastolla on parhaillaan käynnissä myös hissi- ja ikkunaremontit. Molemmat pyritään saamaan valmiiksi vielä tämän vuoden puolella.

- Hissit saadaan varmuudella uusittua tänä vuonna, mutta ikkunoiden kanssa voi mennä tiukille. Tuon c-siiven, jossa on vuokralaisia, osalta työt saattavat venyä ensi vuoden puolelle, Salonsaari arvioi.

Viraston kaikki ikkunat uusitaan. Lisäksi ylempien kerrosten puiset ikkunanpuitteet ja karmit vaihdetaan metallisiin. Ensimmäisessä kerroksessa ne ovat olleet jo aiemmin metallia.

Salonsaaren mukaan kunnanvirastoa remontoidaan lähivuosien aikana muutenkin.

- Osa lattiamateriaaleista on alkanut irrota, ja rakenteista nousee tiloihin pölyä, mikä on aiheuttanut sisäilmaongelmia. Myös ilmastointikoneiden uusiminen on ajankohtaista lähivuosien aikana, Salonsaari kertoo.

Kunnanviraston sisäilmaongelmiin on jo reagoitu menossa olevien remonttien yhteydessä muun muassa tiivistämällä huoneita ja uusimalla osittain lattiamateriaaleja. Hollolan kunnanvirasto on valmistunut vuonna 1978, eikä rakennuksessa ole tehty laajaa peruskorjausta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut