Jere Honkanen on perinteinen, mutta monipuolinen taidemaalari

Jere Honkanen on tullut tunnetuksi niin maisema-, asetelma- kuin muotokuvataiteilijanakin, mutta eniten hänen sydäntään lähellä ovat perinteiset maisemamaalaukset.

Marika Silver

Taide ja taiteen tekeminen ovat kiinnostaneet Jere Honkasta lapsesta saakka. Hollolalaislähtöinen, mutta nykyään Iitissä asuva taidemaalari on saanut oppinsa taiteilijaisältään Juhani Honkaselta.

- Työskentelen edelleen melko paljon (ateljee-galleria) Honkalinnassa. Tykkään tehdä perinteisiä maisema- ja muotokuvia, mutta haen silti jatkuvasti monipuolisuutta töihini. En halua jämähtää samaan kaavaan, Jere Honkanen sanoo.

Hänen 15-vuotistaiteilijajuhlanäyttelynsä on parhaillaan esillä Nastolan Villähteellä Liike- ja yrityskeskus Korin toimitiloissa. 15 vuotta taiteen polulla -näyttely jatkuu ainakin kesäkuun loppuun saakka. Jos kävijöitä riittää, niin näyttelyaikaa on mahdollista jatkaa heinäkuulle.

Juhlanäyttelyn töistä suurin osa on melko tuoreita, uusimmat teokset ovat tältä vuodelta. Honkanen myös maalaa näyttelyn valvomisen ohessa, ja on hyvinkin mahdollista, että jokin Korilla syntyvistä töistä päätyy esille juhlanäyttelyyn.

Ensimmäisen oman taidenäyttelynsä Jere Honkanen piti vuonna 2000 Hollolan Miekkiössä sijaitsevan Honkalinnan näyttelytiloissa. Tällä hetkellä Honkanen työskentelee kokopäiväisenä taiteilijana.

Lue koko juttu tänään ilmestyneistä Nastola-lehdestä ja Hollolan Sanomista.