Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastolan helluntaiseurakunnan johtohahmo vaihtui

Nastolan helluntaiseurakunnan johtava- ja sairaalapastori Tapio Kyyhkynen jää tällä viikolla loman kautta eläkkeelle. Hän ehti työskennellä virassa 11 vuoden ajan. Kyyhkysen seuraaja on Antero Hämäläinen, jolle virka on ensimmäinen niin sanotun palkatun pastorin toimi.

Helluntaiseurakunnan johtavan pastorin toimenkuva vastaa periaatteessa kirkkoherran virkaa evankelis-luterilaisessa seurakunnassa, joskin pienemmässä mittakaavassa.

Tapio Kyyhkynen toteaa seurakunnan hyvän ilmapiirin olleen työvuosiensa parasta antia.

- Olen kokenut ilmapiirin täällä lämpimäksi ja rakkaudelliseksi, hyväksyväksi, yhteisölliseksi ja arvostavaksi, hän kuvaa.

Toisinaan elämässä tulee eteen aikoja, jolloin joudumme luopumaan rakkaimmistamme. Tapio Kyyhkystä tällainen suuri suru kohtasi vapun aikaan, kun hänen esikoistyttärensä menehtyi syöpään. Pastori pohtii, että eläköityminen osui toisaalta sopivaan aikaan, koska nyt hänellä on aikaa käsitellä suruprosessia rauhassa.

Uusi johtava pastori Antero Hämäläinen odottaa mielenkiinnolla tulevaa ja erityisesti sitä, onnistuuko seurakuntakuvioihin asettuminen luontevasti sillä kokemuksella, joka hänellä on seurakuntatyöstä.

Lue juttu kokonaisuudessaan huomenna ilmestyvästä Nastola-lehdestä.