Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

70-vuotiasta Seija Aakalaa eivät vuodet paina

70 vuotta huomenna torstaina täyttävä Seija Aakala on pitkän linjan kuntapoliitikko, joka jakaa mielipiteitä. Mutta yhdestä asiasta on oltava harvinaisen samaa mieltä: kun Aakala jotain päättää, hän tekee kaikkensa asian eteen.

Tästä kielivät muun muassa naisten maratonin voitto Ateenassa vuonna -77 sekä Siiri ”Äitee” Rantasen patsashanke, jota Seija Aakala on ollut laittamassa alulle. Hän on ollut myös hollolalaisen Lions clubin ja taideyhdistyksen kantava voima. Tällä hetkellä Aakala puuhaa adressihanketta, jolla tavoitellaan nykyistä oikeudenmukaisempaa verotusta eläkeläisille.

- Adresseihin on kertynyt Hollolassa paljon nimiä. Vein yhden myös Lahden Yliopiston apteekkiin. Allekirjoittaa voi myös adressit.comissa, hän mainostaa.

Hollolan kunnanvaltuustossa 34 vuotta istunut Seija jäi pois paikallispolitiikasta vuonna 2012. Paluun yrittäminen ei ole poissuljettua, vaikka taipaleelle on mahtunut eroja eri puolueista.

- Ehkä olen suorasanainen, enkä pyörittele asioita. En sano mitään vain muita miellyttääkseni. Kaikki eivät sellaisesta tykkää, hän myöntää.

- Mutta sellainen minä olen ollut lapsesta asti. En hyväksy kepulikonsteja työssä enkä missään muussa, syntymäpäiväsankari toteaa.

Lue koko haastattelu Hollolan Sanomista, joka ilmestyy tänään 8.4.