Orimattilan teatteri pokkasi Pertti-palkinnon

Pertti Jarla oli mukana palkitsemassa Pertti-palkinnon saajia Seutu4:n toimituksessa. Lassi Puodinketo (oik.), Sirkka Peltonen, Anssi Toiviainen ja Heikki Hagman iloitsivat kunnianosoituksesta. Marika Silver

Stiina Ikonen

Seutu4-lehtien viime vuonna ensimmäistä kertaa jakama Pertti-palkinto myönnettiin maanantaina Orimattilan teatterille, joka saatteli kesällä Jätinpesän lavalle varsin nimekkään henkilöhahmon, tasavallan presidentti Urho Kaleva Kekkosen.

Urho Kekkonen - Syntymästä kuolemattomuuteen - keräsi suven mittaan 3 250 katsojaa, mikä on tuplasti enemmän kuin edellisvuoden näytelmässä. Orimattilan teatteri onnistui myös osallistamaan yleisön tavalla, joka istui käsikirjoitukseen luontevasti.

Kekkos-näytelmää leimasi erityinen tekemisen meininki, ja tekijäkaarti hyödynsi taustatyössään paikallista aarteistoa: Niinikoskella sijaitsevaa UKK-arkistoa. Näyttelijät nähtiin tutustumassa Kekkosta käsitteleviin aineistoihin arkistonjohtaja Pekka Lähteenkorvan myötävaikutuksella. Teatteri onnistui roolivaatteisiin sonnustautuneena myös järjestämään visiitistään kiinnostavan mediatapahtuman.

Tulevana kesänä Jätinpesässä nähdään Outi Keskevaarin käsikirjoittama ja Jarmo Keskevaarin ohjaama Pekko ja massahurmaaja. Villa Ladossa taas nähdään Kerttu ja kreivitär, jonka ohjaa Selma Palo-Kiuru.

Näytelmien rekrytointipäivä on sunnuntaina 8. helmikuuta. Teatterin puvustossa Orimattilan Kehräämöllä voi värväytyä näyttelijäksi mutta halutessaan myös mukaan lavastukseen, puvustukseen, kahvinkeittoon tai vaikka lipunmyyjäksi.

Lue lisää keskiviikon 4.2. Seutu4-lehdistä.

Kommentoi