Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilalainen Henry Friman nähdään The Voice of Finlandissa sunnuntaina: "Haluan tuoda takaisin sinivalkoisten äänien kappaleita"

Orimattilalainen Henry Friman on joutunut viime lokakuusta lähtien kulkemaan suu supussa.

Porvoon Taidetehtaalla kuvattujen The Voice of Finland Ääni ratkaisee -jaksojen kuvauksista ei ole saanut kertoa halaistua sanaa kenellekään.

Sen Friman voi toki kertoa, että nauhoitukset jännittivät vietävästi, vaikka kilpailukokemusta 40-vuotiaalla orimattilalaismiehellä on jo yli 30 vuoden takaa.

– Kilpailin joskus 7-, 8-vuotiaana Radiotähti-kilpailussa. Lauloin silloin kappaleen Se on salaisuus ja taisin sijoittua melko kärkipäähän, Friman muistelee.

Kilpailun yhdeksännen kauden osanottajamäärä on ollut ennätyksellinen. The Voice Of Finlandiin haki kaikkiaan yli 1 500 laulajaa, joista 140 pääsi Ääni ratkaisee -osioon. Kaikkia 140 mukaan valittua ei kuitenkaan televisiossa nähdä.

Friman on musiikin suhteen kaikkiruokainen, 60-, 70-lukujen musiikki, klassinen, hevi sekä gospel maistuvat putkimieheksi opiskelevalle miehelle. Mutta erityisen lähellä sydäntä ovat vanhat legendat ja heidän musiikkinsa.

– Haluan tuoda takaisin sinivalkoisten äänien, kuten Kari Tapion, Kirkan ja Reijo Taipaleen, kappaleita ja kunnioittaa heidän sekä muiden laulajien musiikkia.

– Mietin pitkään onko minusta kilpailijaksi ohjelmaan, jossa esitetään enimmäkseen popahtavia juttuja, mutta TVOF on kuitenkin tätä päivää, Henry Friman toteaa.

Ääni ratkaisee jakso 10 on jo nyt nähtävillä RuutuPlus-palvelussa. Nelosella jakso esitetään sunnuntaina 1.3. alkaen klo 20.00. Kevään livelähetykset esitetään Nelosella huhtikuussa. The Voice of Finlandin tämän vuoden voittaja selviää vappupäivänä.

Juonipaljastus. Älä jatka lukemista, mikäli haluat jännittää sunnuntaihin asti, miten Frimanille kävi Ääni ratkaisee -osiossa.

Valloitushan se oli. Kokeneen tuomariston tunteiden vuoristorataa oli hienoa seurata, eikä kyynelkanavien kostumiseltakaan vältytty.

– Olen odottanut kaikkien Ääni ratkaisee -jaksojen ajan, että tulisipa esitys, joka menisi todella tunteisiin ja nyt se meni, totesi Juha Tapio, joka selvästi liikuttui Frimanin esityksestä.

Friman esitti kappaleenaan Kertokaa se hänelle, jota hän on kuunnellut jo pikkupoikana Mauno Kuusiston esittämänä.

Tuomareista Juha Tapio sekä Sipe Santapukin ja Toni Wirtasen tiimi käänsivät tuolinsa. Friman valitsi tiimikseen Juha Tapion.