Talven Ihmemaa kiinnosti senioreita Kärkölässä

Geronomiopiskelijat olivat tyytyväisiä päivän onnistumiseen ja huomattavasti odotettua suurempaan kävijämäärään. Kuvassa tapahtumaa järjestäneet opiskelijat: Saija Kelahaara, Milla Pyyhtiä, Hannukka Tuominen, Piia Kainulainen, Hanna Uusitalo, Elina Lehikoinen ja Eeva-Liisa Aatola. Antti Hartikainen

Antti Hartikainen

Talven Ihmemaa keräsi viime perjantaina yli kuusikymmentä vanhusta Kankahaispirttiin. Kyseessä oli geronomiksi (vanhustyön asiantuntijoiksi) Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa opiskelevien järjestämä ilmainen tapahtuma. Kärkölän senioriohjaaja Saija Kelahaara on yksi opiskelijoista, joten tapahtuman järjestäminen oli luontevaa juuri Kärkölässä.

– Saija sai tämän porukan liikkeelle. Se järjestää, että autot hakkee, Aino Lehtinen kommentoi viitaten vanhuksille järjestettyihin kuljetuksiin.

– Tämä on ihan hyvä tapahtuma. Täällä on saanut tietoa kuulojutuista, aivoterveydestä ja kaikesta tämmöisestä.

Seija Hakalaa Talven Ihmemaassa kiinnosti eniten seurustelu.

– Tämä on oikein hyvä tapahtuma. Minä läksin pyöräilemään, kun joka päivä pyöräilen. Nyt ei tarvinnut tehdä turhaa lenkkiä. Täällä sai asiaa ja kahvitkin, Hakala naurahti.

Päivän musiikkiesityksestä vastasivat Saku Pyyhtiä ja Pekka Kaukinen. Antti Hartikainen

Vanhuksille järjestetyille tapahtumille on Hakalan mukaan tilausta.

– Viime pyhänä olin Talviriehassa. Siellä oli niin nuorta väkeä, ei siellä ollut vanhuksille tietoa.

Talven Ihmemaan tarkoituksena olikin järjestää paikallista ja liikunnallista talviohjelmaa senioreille sekä tarjota vanhuksille tietoa ja yhteisöllisyyden kokemuksia.

– Seniorit ovat arvokkaita. Nuorisolle on paljon tapahtumia, mutta miksei ikääntyneille ole? He ovat tasavertaisia yhteiskunnan jäseniä. Siksi haluamme tuoda heille sosiaalista toimintaa tänne, geronomiopiskelija Elina Lehikoinen painotti.

Tapahtuman tarkoituksena oli myös opettaa opiskelijoille tapahtuman järjestämisen kiemuroita.

Tapahtumassa kävi yli 60 senioria. Konserttia oli seuraamassa kolmisenkymmentä ikäihmistä. Antti Hartikainen

Lumettomuuden takia liikunnallista ohjelmaa jouduttiin muuttamaan.

– Tänne oli alun perin suunnitteilla hiihtoa ja lumikenkäkävelyä. Se ei onnistunut, kun sää oli tällainen. Meillä oli kunnan liikunnanohjaaja neuvomassa sauvakävelytekniikkaa ja vetämässä sauvakävelylenkkiä ja jumppaa.

Talven Ihmemaassa oli lisäksi terveys- ja liikuntaneuvontaa, puristusvoiman testausta, tasapainoilua ja suuren suosion saanutta verenpainemittausta. Muistiyhdistyksen Sari Sutela piti luennon aivoterveydestä ja tapahtuman päätti musiikkikonsertti.

– Oli kiva huomata, kuinka paljon saimme ihmisiä ja yhteistyökumppaneita mukaan tähän. Tapahtuma on onnistunut todella hienosti ja yli odotusten, geronomiopiskelija Piia Kainulainen kommentoi innostuneena.

Tapahtuman järjestämista olivat tukemassa Kärkölän kunta, Kärkölän eläkkeensaajat ry, Kotihoiva Ikihyvä, LC Kärkölä Ladyt, Järvelän Martat ry, Nuorisoseura Kajastus, Kasiksen liikenne oy, Villähteen leipä oy, S-market ja muut yhteistyökumppanit.

Kommentoi