Innokkuudesta on apua työpaikkatreffeillä – "Kun olet tosissasi, kyllä sinua sitten onnistaakin"

Hollolan kunnan työllisyyspalveluiden ja vapaa-aikapalveluiden järjestämät treffit saattavat laajentua ensi vuonna koskemaan kaikenikäisiä. Kuvassa Tiina Valonen, Ville Pöyhönen, Sini Vaari ja Outi Myllymaa. Antti Hartikainen

Hollolan kunta järjesti nuorille suunnatun työpaikkatreffit-tapahtuman helpottamaan työnhakijoiden ja työpaikkojen kohtaamista.

Vuosittain järjestettävä kokoontuminen keräsi toissakeskiviikkona Heinsuon kouluun treffeille kaameasta säästä huolimatta viitisenkymmentä nuorta ja 11 työnantajaa.

Alle 30-vuotiaille suunnatussa tapahtumassa olivat mukana muun muassa Hollolan kunta, Hollolan 4H-yhdistys, TE-toimisto, SOL ja Rakennusbetoni- ja elementti oy.

– Ilma on semmoinen, että jänskätti, mitä meille käy. Ne nuoret ovat tosissaan hakemassa töitä, jotka tänne hiihtelevät paikalle, tuumasi tapahtumaa järjestämässä ollut Hollolan vapaa-aikapalveluiden nuorten työpajatoiminnan koordinaattori Tiina Valonen.

Yksi treffeille hiihtäneistä nuorista oli Iida Kekki, 18, joka oli myös viime vuonna hakemassa töitä Hollolan kunnan työllisyyspalveluiden ja vapaa-aikapalveluiden järjestämässä tapahtumassa. Kekki metsästi kesätöitä tositarkoituksella, eikä työpaikkanirsoilusta ollut tietoakaan.

– Otan kaikki työt vastaan. Mulla on ollut yllättävän hyvä tuuri kesätöitä hakiessa. Olen aina saanut töitä.

Kekin mielestä tapahtuman järjestäminen on hyvä idea. Hän uskoo, että työpaikka löytyy myös tulevaksi kesäksi.

Kekin aktiivisuus on Valosen mukaan esimerkki siitä, miten nuorten kannattaa toimia töitä etsiessä.

– Kun olet tosissasi, kyllä sinua sitten onnistaakin. Mielestäni se on ensimmäinen askel, että käy näissä tapahtumissa. Naama tulee tutuksi ja tutustut työnantajiin, siitä on paljon helpompi lähteä eteenpäin.

Kesätyöpaikkoja Hollolan kunnassa on tulevana kesänä jaossa 56 kappaletta. Hakemuksen voi jättää Kuntarekry.fi:n kautta 22.3.2020 asti. Kesätyöläisiä haetaan erilaisiin tehtäviin elinvoiman- ja hyvinvoinnin palvelualueille sekä konsernipalveluihin. Paikkoja on eniten tarjolla päiväkotipuolella.

– Liikuntapuoli voi olla varsinkin poikia kiinnostava, arveli Hollolan kunnan työllisyyspalveluiden vastuuvalmentaja Sini Vaari.

Valosen mukaan Hollolan kunnan kesätöistä on tullut hyvää palautetta. Hakuprosessi myös valmentaa nuoria työnhakuun, sillä kaikki hakijat haastatellaan.

– Näistä nuorista pidetään huolta.

Kesätyöläisten lisäksi tekijöitä etsittiin esimerkiksi Hollolan hyvinvoinnin palvelualueelle.

– Tarvitsemme perusopetukseen, varhaiskasvatukseen ja päiväkoteihin jatkuvasti henkilöitä, jotka voivat tehdä lyhytaikaisia sijaisuuksia. Tarve on ympärivuotinen, kertoi Hollolan hyvinvoinnin palvelualueen hallintopäällikkö Minna Säkkinen-Salminen.

Työllistäjä

Hollolan kunta

56 kesätyöpaikkaa.

Kesätyöt kestävät neljä viikkoa ja ovat kokopäivätyötä.

Neljän viikon kesätyöpalkka on 805,80 euroa.

70 kesätyöseteliä 15–17-vuotiaille.

Kesätyöseteli jokaiselle 9.-luokkalaisille .

Tukee mm. Hollolan 4H-yhdistyksen Minä, kaverit ja meidän kylä -hanketta, joka työllistää nuoria Hollolan kylille.

Kommentoi