Ajankohtaista

Pajulahti panostaa kansainvälisyyteen, huippu-urheiluun ja vähävaraisten liikuntaedellytyksiin

Lassi Etelätalo (vas.) , Alisa Vainio, Liisa Lilja ja Aleksi Ojala kuuluvat Team Pajulahteen. Urheiluopistosäätiön asiamies Jukka Hako kertoi, että valinnat on tehty yhteistyössä olympiakomitean kanssa.

Pajulahdessa julkistettiin tänään urheiluopiston saama status Suomen Olympiakomitean virallisena valmennuskeskuksena. Valmennuskeskusjohtaja Mikko Levola arvioi, että vastaavan arvon saa Suomessa 5-6 muuta urheiluopistoa.

- Status on myönnetty, kun urheiluopisto on saavuttanut tietynlaisen tason. Meitä on jo ministeriön puolelta arvioitu, joten mitään tarkastuskierrosta meihin ei kohdistettu, hän kertoi.

Olympiakomitean virallisena valmennuskeskuksena toimiminen vahvistaa Pajulahden strategiaa, jolla tähdätään entistä kansainvälisempään toimintaan.

- Tällä hetkellä meidän kävijöistämme 10-15 prosenttia on kansainvälisiä asiakkaita. Kansainvälistymishankkeemme käynnistettiin itse asiassa jo pari vuotta sitten.

- Kun meillä käy huipputason valmentajia ja urheilijoita ulkomailta, verkottumisen kautta sieltä tarttuu lisää osaamista meillekin. Status hyödyntää varmasti monia asioita toiminnassamme, Levola totesi.

Pajulahtea hallinnoiva Urheiluopistosäätiö on lisäksi tehnyt päätöksen tukea vähävaraisten liikuntaharrastusmahdollisuuksia erityisellä leiriapurahapotilla.

- Yhteiskunnassa on se tilanne, että kynnys päästä mukaan urheiluun ja liikuntaan on noussut. Valmennus maksaa, tilat maksavat, varusteet maksavat. Päätimme kasvattaa apurahoja niiden suuntaan, joilla ei välttämättä ole varaa osallistua muun joukkueen kanssa leireille. Kaikkia emme voi auttaa, mutta voimme olla edes vähän mukana luomassa liikuntaedellytyksiä, Urheiluopistosäätiön asiamies Jukka Hako mainitsi tilaisuudessa.

Samalla julkistettiin Urheiluopistosäätiön ja Olympiakomitean yhteistyössä valitseman Team Pajulahteen kuuluvien urheilijoiden nimet. He ovat keihäänheittäjä Lassi Etelätalo, kestävyysjuoksija Alisa Vainio, paratriathlonisti Liisa Lilja, kävelyurheilija Aleksi Ojala, judoka Katri Kakko ja lumilautailija Matti Suur-Hamari. He saavat säätiöltä 4 000 euron vuosittaisen apurahan, apurahakaudet ovat parhaimmillaan viiden vuoden mittaisia.

Lue lisää Seutu4-lehdistä keskiviikkona 2.12.

Stiina Ikonen
stiina.ikonen@seutuneloset.fi
@

Suosittelemme