Ajankohtaista

Sauli Santamäki on Asikkalan vuoden nuori yrittäjä

Asikkalan Yrittäjien Susanna Ahlqvist ja kunnanjohtaja Juri Nieminen (oik.) yllättivät Sauli Santamäen vuoden nuori yrittäjä -tittelillä. Kuva: Asikkalan yrittäjät / Eero Mattila.

Asikkalan Yrittäjät ry on valinnut Asikkalan Maansiirto Oy:n Sauli Santamäen kunnan vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Asikkalan Maansiirto Oy on perustettu vuonna 2011. Sitä ennen Santamäki oli toiminut yrittäjänä toiminimellä vuodesta 2003 lähtien.

Asikkalan Maansiirto on monipuolinen maanrakennus- ja purkutöiden ammattilainen, joka tekee muun muassa rakennusten purkuja, uuden rakennusten perustustöitä ja murskaustöitä.

Yrityksen erikoisalaa ovat betoni- ja tiilijätteen käsittely ja kierrätys uudelleen käyttöön. Betonimursketta käytetään maanrakennustöissä sen hyvän tiivistyvyyden ja kantavuuden takia. Käyttökohteita ovat esimerkiksi tiet, pysäköintialueet, kevyenliikenteenväylät, pihat ja metsäautotiet. Asikkalan Maansiirto myy betonimursketta Vierumäellä ja Hollolan Kukonkoivussa sekä suoraan purkutyömailta.

- Päätoimialuettamme on Päijät-Häme, mutta satunnaisia keikkoja on myös kauemmaksi. Olemme olleet murskaamassa betonia esimerkiksi Haminassa Googlen serverikeskuksessa ja Outokummussa, Santamäki kertoo.

Alalla on hänen mukaansa jonkin verran kilpailua, mutta ihan vastaavaa konseptia, jossa murskaus hoidetaan alusta loppuun, ei lähialueilla ole tarjolla.

Asikkalan Maansiirto Oy työllistää Sauli Santamäen lisäksi puolitoista vakinaista työntekijää. Lisäksi yritys käyttää tarvittaessa vuokratyövoimaa ja alihankkijoita.

- Kalustona meillä teloilla kulkeva kaivinkone, kaksi pyöräkuormaajaa, kuorma-auto ja varsinainen murskainlaite, joka on siirrettävissä eri työkohteisiin, Santamäki kertoo.

Ydintoimintansa ohella yritys tekee lähiseudulla esimerkiksi lumenauraustöitä.

- Murskaaminen ei sinänsä ole vuodenaikoihin sidottua, mutta ihan kovimmilla pakkasilla sitä ei voi tehdä, kuten ei monia muitakaan konehommia, Santamäki toteaa.

Hänen mielestään Asikkala pienen yrityksen kannalta hyvä paikka toimia.

- Ei ole valittamista, kyllä yrittäminen onnistuu täällä siinä missä muuallakin.

Santamäki sai tiedon valinnastaan vuoden nuoreksi yrittäjäksi viime viikolla. Yrittäjäyhdistys oli ottanut häneen yhteyttä, ja pyytänyt haastattelua, jonka aiheena oli nuoret yrittäjät.

- Sovitussa tapaamispaikassa olivatkin sitten onnittelemassa yrittäjäyhdistyksen edustajat ja kunnanjohtaja. Siinä pääsivät kyllä jekuttamaan, ja titteli tuli ihan täytenä yllätyksenä, Sauli Santamäki hymyilee.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi
@

Suosittelemme