Ajankohtaista

Kuusi judon SM-mitalia Orimattilaan

Orimattilan mitalistit Heidi Elonen, Lotta Vahe, Lisa Kurvinen ja Kevin Rönkkö. Kuva: Orimattilan Judoseura

Orimattilan Judoseura voitti kuusi SM-mitalia judon nuorten SM-kilpailuista Rovaniemeltä viime viikonvaihteessa.

Päivän kovimmasta orimattilalaissuorituksesta vastasi ensimmäistä vuotta alle 18-vuotiaissa otellut 14-vuotias Lotta Vahe, joka nappasi ensiyrityksellä omassa ikäluokassa uransa ensimmäisen arvokisamitalin ja heti sen kirkkaimman eli SM-kultaa. Lotan päivän kruunasi SM-pronssi ikäluokkaa ylemmässä alle 21-vuotiaiden sarjassa. Lotan sarjoissa oli useita maajoukkuetyttöjä, mutta Lotta ei heitä kumarrellut ja voittoja ropisi koko pitkän päivän molemmista sarjoista.

Alle 18- ja alle 21-vuotiaissa otellut Lisa Kurvinen otteli koko päivän hienosti voittaen molemmissa sarjoissa hienosti pronssia. Muut alle 18-vuotiaiden sarjoihin osallistuneet olivat Joni Ahonen, joka ei tällä kertaa saanut sijoitusta ja Joonas Ahonen, joka kärsi tiukan tappion pronssiottelussa jääden lopulta viidenneksi.

Alle 21-vuotiaissa ottelleista Heidi Elonen voitti pitkän päivän päätteeksi itselleen pronssisen mitalin, joka oli Heidille ensimmäinen arvokilpailumitali. Sara Kähärän sijoitus kovassa sarjassa oli viides.

Miesten alle 21-vuotiaiden ikäluokaan täksi vuodeksi siirtyneet Kevin ja Thomas Rönkkö ottelivat vaihtelevasti koko päivän. Kevin otteli sarjassa -55 kg itsensä hopealle ja velipoika Thomas kovassa -60 kg sarjassa neljänneksi häviten pronssin vain niukasti pisteillä.

SM-kisoihin osallistui kaikkiaan 139 Suomen huippujudokaa 29 eri seurasta alle 18-vuotiaiden ja alle 21-vuotiaiden sarjoihin.

Orimattilasta Rovaniemellä kilpaili kahdeksan kilpailijaa. Alle 18-vuotiaiden sarjoihin osallistuivat Lisa Kurvinen -48 kg, Lotta Vahe -57 kg, Joni Ahonen -55 kg ja Joonas Ahonen -60 kg ja alle 21-vuotiaiden sarjoihin Lisa Kurvinen -48 kg, Heidi Elonen -52 kg, Lotta Vahe -57 kg, Kevin Rönkkö -55 kg, Thomas Rönkkö -60 kg ja Sara Kähärä -63 kg.

Suosittelemme