Ajankohtaista

Salpakankaalle rakennettavat vuokra-asunnot tulevat kaikkien haettaviksi

Salpakankaalle kohoavan Hollolan Asuntotalot oy:n uuden kerrostalon rakennustyöt ovat käynnistyneet tammikuun puolivälissä. Tiilijärventien ja Tervatien kulmassa sijaitsevaan taloon tulee kuusi kerrosta ja 40 esteetöntä vuokra-asuntoa. Tervahovi-nimisen kohteen pääurakoitsijana on Hartela Etelä-Suomi oy.

Hollolan kunnan omistaman Hollolan Asuntotalojen hallituksen puheenjohtaja Keijo Rinne on tyytyväinen, että uuden vuokratalon perustuksia päästiin tekemään jo nyt.

- Alunperin suunnitelmissa oli, että työt olisivat alkaneet myöhemmin keväällä tai vasta kesällä. Hartela sai kuitenkin juuri sopivasti kaksi muuta kohdettaan valmiiksi ja pääsivät aloittamaan täällä, Rinne kertoo.

Uutta vuokrataloa alettiin puuhamaan Salpakankaalle kolme vuotta sitten. Hollolan Asuntotalojen toimitusjohtajan Esko Vekkelin mukaan Salpakankaalla on ollut pulaa vuokrayksiöistä ja pienistä kaksioista.

- Tämä kerrostalo vastaa siihen kysyntään, hän toteaa.

Vuokratalon rakentaminen osuu muutenkin otolliseen ajankohtaan, kun koko kuntakeskuksen kasvojenkohotus on kovassa vauhdissa. Muun muassa uuden Prisma-keskuksen on määrä valmistua syksyllä.

Tervahoviin tulevat asunnot ovat kooltaan 36-51,5 neliötä. Niissä on tupakeittiö ja suuremmissa kaksioissa on omat saunat. Kerrostalon on määrä valmistua joulukuussa.

- Vesikatto pitäisi olla päällä ennen juhannusta, Vekkeli sanoo.

Hollolan Asuntotaloilla ei ole ollut tarjota esteettömiä asuntoja aikaisemmin muualta kuin Veteraanitalo Tammenlehvästä.

- Väki vanhenee Hollolassakin, joten esteettömille asunnoille lähellä palveluja on tarvetta, Vekkeli sanoo.

Uuden Tervahovin vuokra-asunnot on kuitenkin tarkoitettu kaikille vuokra-asuntoa tarvitseville ikään tai toimintakykyyn katsomatta.

- Tästä on ollut kaikenlaisia huhuja liikkeellä, että kyse olisi jostakin palvelutalosta tai vain vanhuksille tarkoitetuista asunnoista. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan asunnot ovat kaikkien haettavissa. Haku alkaa ensi syksynä, varmaankin syyskuussa, Vekkeli ja Rinne korostavat.

Tervahovi on Asuntotalojen ensimmäinen uusi kohde sitten vuonna 2001 palvelutalo Huilin viereen valmistuneen vuokratalon. Hankkeen kokonaiskustannus on 4 800 000 euroa. Valtuusto hyväksyi viime viikon kokouksessaan Asuntotalojen omavelkaisen lainatakauksen saman suuruiselle lainalle.

Hollolan Asuntotalot vuokraa huoneistoja omakustannusperiaatteella omistamistaan ja ylläpitämistään rakennuksista ja kiinteistöistä. Yhtiöllä on omistuksessaan Hollolassa noin 400 huoneistoa.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi

Suosittelemme