Ajankohtaista

Päijät-Hämeen nuoret tanssijat kokoontuivat Lahteen tanssikatselmukseen

Lahden Wanhalle teatterilla järjestettiin lauantaina Moves-tanssitapahtuma, joka kokosi paikalle lähes 250 tanssin harrastajaa Asikkalasta, Heinolasta, Hollolasta, Lahdesta ja Orimattilasta. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä kuntien nuorisopalvelut. Ympäri Suomen järjestettävien Moves-tapahtumien tarkoituksena on kannustaa nuoria tanssiharrastuksessa. Samalla alueelliset tapahtumat toimivat karsintana myöhemmin keväällä Rovaniemellä järjestettävään valtakunnalliseen tanssikatselmukseen.

- Pääasia näissä tapahtumissa on se, että nuoret pääsevät esiintymään ja saavat ammattilaisilta palautetta. Samalla he näkevät muidenkin esityksiä ja tutustuvat uusiin ihmisiin, tapahtumavastaava, Lahden nuorisopalveluiden Piia Kojola kertoi lauantaina.

Tällä kertaa raati valitsi Lahden katselmuksesta Rovaniemelle seitsemän ryhmää: Lahdesta Lahti Dance Academyn Jungle Baez - ja Lahti Kingz -ryhmän, Lahden Tanssiopiston Nykytanssi jatko 5 - ja Tanssin erikolaiset -ryhmän sekä Tanssikoulu HC2.0 Primus 2 -ryhmän. Hollolasta Rovaniemelle matkaa Mattien ja Maijojen juniorit ja CHTTeens.

Möysän Nuorisoseuran Dash - tanssiryhmä sai raadilta kunniamaininnan.

Lue Moves-tapahtumasta lisää keskiviikkona ilmestyvistä Seutu4-lehdistä.

Tuomas Räihä

Suosittelemme