Ajankohtaista

Nastola-viikolla monipuolinen tapahtumakattaus

Lahden kaupungin taphtuma- ja tuotantoassistentti Sari Tuominen kertoo, että Nastola-viikon toritapahtumaa tähdittää tällä kertaa Tuomas Kauhanen.

Perinteinen Nastola-viikko tulee taas. Virallisesti viikkoa vietetään 8.-14.5., mutta sekä virallista viikkoa edeltävällä että sitä seuraavalla viikolla järjestetään tapahtumia, jotka on otettu mukaan Nastola-viikon ohjelmaan.

Viime vuonna tapahtumaviikko järjestettiin ensimmäistä kertaa Nastolan ollessa osa Lahtea. Lahden kaupungin tapahtuma- ja tuotantoassistentti Sari Tuominen kertoo, että yhdistymisestä huolimatta Nastola-viikko sujui kohtalaisen samalla kaavalla kuin aikaisemminkin.

- Nastola-viikon tapahtumilla on jo pitkät perinteet ja niitä halutaan järjestää ja ihmiset toivovat, että niitä järjestetään. Aina tulee uusia ja jotain jää pois, mutta se vaihtelevuus on mielestäni rikkauskin.

Tänäkin vuonna tapahtumaviikkoakin lähdettiin järjestämään perinteisten tapahtumien ympärille.

- Me lähdimme lähestymään yhteistyötahoja, jotka ovat olleet aikaisemminkin mukana ja ilmoitimme heille, että taas järjestetään ja kyselimme, että onhan teillä taas tapahtumaa tulossa, Tuominen sanoo.

Perinteisistä tapahtumista on tänäkin vuonna mukana muun muassa Hyvän Olon Vitonen, joka järjestetään tänä vuonna maanantaina perinteisen tiistain sijaan. Viisikymmentä ensimmäistä maaliin tullutta saa Hyvän olon Nastola -kassin. Kyseessä ei ole kuitenkaan varsinaisesti kilpailu.

- Sen viisi kilometriä saa jokainen mennä omaan tahtiinsa. Siihen on osallistunut ihan pikkuisista, jotka ovat menneet fillarilla myös sellaisiin, jotka ovat pyörätuoleilla menneet lenkin, Tuominen selventää.

Perinteisistä tapahtumista mukana on myös keskiviikkona 10.5. järjestettävä mölkkyturnaus, johon tulee ilmoittautua 8.5. mennessä osoitteeseen sari.tuominen2@lahti.fi tai 044 769 8649.

- Mölkkyturnaukseen haastetaan nyt mukaan valtuustoryhmien puheenjohtajat kokoamaan joukkonsa kasaan ja haastamaan muut joukkueet, Tuominen toteaa.

Perinteisiin tapahtumiin kuuluu myös viikon päätapahtuma, eli lauantaina 13.5. Rakokivessä järjestettävä toritapahtuma, johon on tänä vuonna luvassa pieniä muutoksia.

- Toritapahtumaan on haettu vähän nuorennusta, tänä vuonna esiintymässä on räppäri Tuomas Kauhanen. Ohjelma on vielä osittain auki, mutta siellä tulee olemaan ainakin avajaissanat, Nastola-mitalien jako ja Pisarateatteri tulee näyttämään katkelman kesän tuotannostaan.

Muista tapahtumista Tuominen nostaa esiin harrastemessut, jotka järjestetään jo tämän viikon lauantaina Rakokiven koululla.

- Siellä pääsee tutustumaan kaikenlaisiin harrastusmahdollisuuksiin, mitä täällä on. Se on kiva, kun se on tässä keväällä, niin voi rauhassa miettiä mahdollisuuksia, kun syksyllä kaikilla toimintakausi alkaa.

Uusista tapahtumista kiinnostava on myös maanantaina 8.5. järjestettävät safkasynttärit, jossa pääsee pientä korvausta vastaan nauttimaan suomalaisen kevään parhaista herkuista, kuten nokkosista, vuohenputkista ja marjoista valmistetun illallisen.

- Minä aion ainakin mennä sinne kokeilemaan ja maistelemaan, että mitä kaikkea siellä on oikein tehty, Tuominen vinkkaa.

Tuominen nostaa Nastola-viikon tapahtumista esiin myös Kaikki isänmaan puolesta Nastolassa -dokumenttielokuvan näytöksen, joka järjestetään keskiviikkona 9.5. kello 18 Nastopolin auditoriossa.

- Siitä on julkinen näytös Suomi 100-vuotta juhlavuoden kunniaksi. Se tulee olemaan hieno tilaisuus tulla katsomaan Nastolan sotahistoriaa.

Nastola-viikko tänä vuonna 8.-14.5., tapahtumia myös edeltävänä viikonloppuna ja seuraavalla viikolla. Tapahtumaviikon koko ohjelma löytyy esimerkiksi osoitteesta www.nastola.fi

Tuomas Räihä

Suosittelemme