Ajankohtaista

Nastolan harrastemessuilla riitti kävijöitä

Nastapartiolaiset saivat paistaa lauantaina ahkerasti lettuja.

Aurinko helli Rakokiven koululla lauantaina järjestettyjä koko perheen harrastemessuja. Partiolaiset olivat pystyttäneet kunnon leirinuotion koulun pihalle ja ahkerat partiolaiset saivatkin paistaa koko päivän lettuja oikein urakalla. Nastapartion lippukunnanjohtaja Henna Pohja kertoo, että partiotoiminta on lähtenyt muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen selkeään nousuun.

- Meillä on tällä hetkellä noin 200 jäsentä. Uusia jäseniä tulisi mukaan vaikka kuinka paljon, kunhan meillä olisi vain enemmän johtajia, Pohja kertoo.

Partiotoiminta sopii kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Alle kouluikäiset nallepartiolaiset kokoontuvat kerran kuukaudessa. Kouluikäisten kokoontumisia on viikoittain.

- Perinteinen kesäleirimme on heinä-, elokuun vaihteessa jälleen Arramajalla.

Nastolalaiset ystävykset Miisa ja Anni kokeilivat pallonheittotaitojaan Helluntaiseurakunnan pisteellä. 12-vuotias Miisa harrastaa viulunsoittoa sekä tanssia. Annin harrastuksiin kuuluu tällä hetkellä pyöräily, mutta tanssi kiinnostaisi myös 11-vuotiasta Annia.

- Tanssi on mukavaa. Onneksi täällä Nastolassa on monta paikkaa, missä sitä voi harrastaa, iloiset tytöt kertovat.

Nuorisopastori Juha Kaukiainen kertoo seurakunnan järjestävän Kamu-toimintaa alakoulu-ikäisille.

- Teemme paljon lapsityötä. Heille on tarjolla muun muassa Aurinkokuoro ja kesällä järjestämme Kamu-action-tapahtuman sekä Kamu-leirin.

Nastolan maaseutu elinvoimaiseksi -hankkeen tuottamassa tapahtumassa oli mukana muun muassa Liikuntakeskus Lumo, Vahvasti Mieleen Oy, Nastolan Sukellussuunnistajat ry, Nastolan Naseva, Lahti Ringette ry, Willi - Villähteen tanssin ja liikunnan kerho, Nastapartio ry, Lahden Seudun Kehitysvammaisten tuki ry, SPR Nastola, Nastolan Seurakunta, Ladycrone, Lahden kaupungin nuorisopalvelut, Nastolan Valokuvauskerho, Nastolan kirjasto, Best Lake Nature Adventures Oy sekä Lahden 4H-yhdistys ry.

Hankkeen projektipäällikkö Mari Brunou iloitsi, että niin moni oli löytänyt tiensä Rakokiven koululle, vaikka Nastolassa oli samaan aikaan kolme muutakin isoa tapahtumaa.

- Täällä oli aamupäivällä oikeinkin vilkasta. Ja tunnelma on ollut kaikilla hyvä. Siitä voi osaltaan kiittää varmaankin tuota kevätaurinkoa, Brunou uskoo.

Lahden 4H-yhdistyksen teltalla päivystänyt Tero Doukas kertoi yhdistyksen monipuolisesta kesätoiminnasta.

- Järjestämme kesän aikana Yli-Marolan kotieläinpihalla maatilaleirejä sekä iltanavetta-kerhoja. Sen lisäksi meillä on heti kesäkuun alussa Ruokakoulu-päiväleiri, jossa lapset pääsevät itse tekemään aamiaiset, lounaat ja välipalat. Sen lisäksi leiriin kuuluu joka päivä myös liikuntaa.

Soili Kaivosoja

Suosittelemme