Ajankohtaista

Urheiluseurojen yhteishanke liikuttaa lapsia ja nuoria Orimattilassa

Kesäliikuntakerho toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteistyössä kaikkien orimattilalaisten urheiluseurojen kesken.

Orimattilalaiset urheiluseurat tarttuvat Jymyn johdolla liikuttamaan lapsia aina heinäkuun loppuun asti.

Ensi maanantaina alkava kesäliikuntakerho on valtakunnallisestikin ainutlaatuinen yhteistyöhanke. Ja mikä parasta, samalla kun lapset liikkuvat, pystyy Jymy tarjoamaan kuudelle ohjaajalle kesätyöpaikan.

Ajatus lasten liikuntakerhosta sai alkunsa viime syksynä, kun jymyläiset kutsuivat muut orimattilalaiset seurat pohtimaan, miten lapset ja nuoret saadaan liikkumaan kesän aikana.

- Monessa seurassa mietittiin, miten kesäharjoittelu saadaan toteutettua. Tarjosimme mahdollisuutta, että lapset ja nuoret tulisivat liikuntakerhon kautta liikkumaan. Nyt valmentajien ja vanhempien ei tarvitse miettiä, liikkuvatko lapset kesän aikana vai eivät, kertoo Orimattilan Jymyn kehityspäällikkö Tuomo Jussila.

Jymy järjesti viime vuonna vastaavanlaisen liikuntakerhon, mutta tänä kesänä mukana ovat myös Pedot, Judoseura, Karate, Toive ja Rastivarsat. Jussila ei tiedä, että yhtä kattavaa yhteistyötä lasten liikunnan hyväksi tehtäisiin missään muualla Suomessa.

- Ideana on toteuttaa positiivisessa hengessä yhteistyötä muiden orimattilalaisten seurojen kanssa.

Maanantaina alkava liikuntakerho toteutetaan kuuden ohjaajan avustuksella jokaisena arkipäivänä. 4-9-vuotiaat treenaavat kello 10-11 ja 10-15-vuotiaiden kerho on klo 12-13.30. Kaikilla viikonpäivillä on oma teemansa. Maanantai on taitomaanantai, tiistai kuluu joukkue- ja ryhmäliikunnan parissa, keskiviikko on kehonhallintakeskiviikko, torstaina on vuorossa toiveleikit ja -pelit ja perjantai on teemapäivä.

- Teemapäivän tarkoituksena on tehdä eri lajeja tutuiksi sekä saada urheilijavieraita, jotka kertovat omakohtaisesti harjoittelustaan ja lajistaan. Tähän mennessä on varmistunut ainakin paikallisten judomiesten, ammattilaisena koripalloa pelaavan Vilma Kesäsen sekä maailman huippuihin lukeutuvan karatekan Mika Virkkusen tulo Orimattilaan. Yritämme lisäksi saada paikalle muun muassa Nooralotta Nezirin.

Liikuntakerhon kertamaksu on neljä euroa ja kuukausimaksu 50 euroa. Ilmoittautua voi seurojen nettisivuilla olevilla ilmoittautumislomakkeilla tai soittamalla Tuomo Jussilalle, jonka puhelinnumero löytyy Orimattilan Jymyn nettisivulta.

- Liikuntakerhossa ei tarvitse käydä joka päivä. Nuori voi valita itselleen sopivat tai kiinnostavimmat päivät. Toivottavasti lapset lähtevät tänä vuonna liikkeelle. Viime kesän huonot kelit rajoittivat osallistumista. Tänä vuonna meillä on varapaikkana Jokivarren koulu, mikäli säät sitä vaativat, Jussila kertoo.

Lisää aiheesta tänään ilmestyneessä Orimattilan Aluelehdessä.

Soili Kaivosoja

Suosittelemme