Ajankohtaista

Kemppi ja Nieminen Asikkalan johtopaikoille

Asikkalan kunnanhallitusta valittiin luotsaamaan Juri Nieminen (koku) ja valtuuston johtoon nostettiin Hilkka Kemppi (kesk).

Huhtikuun vaaleissa valittu uusi kunnanvaltuusto kokousti ensimmäisen kerran maanantaina. Kokouksen listalla oli lähinnä luottamushenkilövalintoja. Kunnan merkittävimmille paikoille valtuuston ja hallituksen puheenjohtajiksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi valittiin odotetusti Hilkka Kemppi (kesk) ja Juri Nieminen (koku). Kun valinnat oli virallisestikin tehty, uudet puheenjohtajat olivat luonnollisesti iloisia.

- Tämä tuntuu hyvältä ja on nimenomaan luottamuksenosoitus. Nyt on vahva selkänoja aloittaa tämä 2-vuotiskausi. Tästä kuuluu tietysti kuntalaisille suuri kiitos, ilman tällaista vaalitulosta tämä ei olisi ollut mahdollista, valtuuston nuijaan tarttuva Kemppi kiitteli.

- Valinta tuntuu hyvältä, se on vaalituloksen mukainen, hallituksen puheenjohtajan saappaisiin astuva Nieminen puolestaan totesi ytimekkäästi.

Kemppi peräänkuulutti valtuutetuilta jo ensimmäisessä kokouksessa moneen kertaan sitä, että työtä lähdettäisiin tekemään hyvässä yhteistyössä kuntalaisten hyväksi.

- Toivon, että valtuusto keskittyisi politiikkaan ja yhteistyön edistämiseen, eikä henkilöihin, niin kuin täällä on välillä tehty. Siitä meille ei kuitenkaan makseta kokouspalkkioita, Kemppi tuumasi.

Kaikuja henkilökohtaisuuksista kuultiin Hannu Mäkisen (sd) puheenvuorossa, jonka hän esitti hallituksen puheenjohtajaa valittaessa.

- Edellinen kunnanvaltuusto päätti maksaa 94 000 euroa, jotta pääsemme kunnanjohtajasta eroon ja nyt hän on tulossa takaisin paikkaan, joka on hänen entisen virkansa esimiehen tehtävä. Tästä syntyy minulle moraalinen kysymys, että mistä Asikkalan kunta on sen 94 000 euroa maksanut. Tämä ei ole juridinen kysymys vaan moraalinen kysymys, ja minä olen sitä mieltä, että Juri Niemisen pitäisi palauttaa kunnalle takaisin 94 000 euroa, jos hän ottaa tämän tehtävän vastaan.

Mäkisen puheenvuoro ei vaikuttanut kuitenkaan Niemisen valintaan, vaan hänet valittiin niin kuin ryhmien välisissä neuvotteluissa oli sovittu. Samaan tapaan sujuivat myös muut valinnat.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajistoon valittiin Kempin lisäksi 1. varapuheenjohtajaksi Jari Laaksonen ja 2. varapuheenjohtajaksi Immo Virtanen (koku). Kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Pirjo Ala-Hemmilä (kesk) ja 2. varapuheenjohtajaksi Vilho Laakso (kok). Kunnanhallituksen jäseniksi valittiin Henna Rautavuo-Hätönen (koku), Heikki Vahto (kesk), Riitta Lalla (vihr) ja Mira Nieminen (ps).

Luottamuspaikkaneuvottelut etenivät neuvotteluja johtaneen Kari Kitalan (koku) mukaan kohtalaisen helposti.

- Olemme vaalien jälkeen kokoontuneet kolme kertaa niin, että joka ryhmän ja puolueen edustajat ovat olleet paikalla. Siellä kävimme keskusteluja, miten paikat jaetaan. Ensimmäisenä päätöksenä oli se, että noudatetaan vaalitulosta paikkojen jaossa.

Keskeiset luottamushenkilövalinnat

Kunnanvaltuusto: pj Hilkka Kemppi (kesk), 1. varapj Jari Laaksonen (kok), 2. varapj Immo Virtanen (koku).

Kunnanhallitus: pj Juri Nieminen (koku), 1. varapj Pirjo Ala-Hemmilä (kesk), 2. varapj Vilho Laakso (kok), jäsenet Henna Rautavuo-Hätönen (koku), Heikki Vahto (kesk), Riitta Lalla (vihr) ja Mira Nieminen (ps).

Hyvinvointilautakunta: pj Miina Harmaala (kesk), varapj Juha Hyttinen (koku).

Kasvatus- ja opetuslautakunta: pj Vesa Okkola (kok), varapj Toni Kivistö (ps).

Tarkastuslautakunta: pj Kaarina Jokinen (koku), varapj Jari Laaksonen (kok).

Tekninen lautakunta: pj Yrjö Wederhorn (koku), varapj Seija Upola (kesk).

Ympäristölautakunta: pj Matti Raunio (kesk), varapj Tuomo Riihilahti (kok).

Valtuuston kokouksesta lisää keskiviikkona 7.6. ilmestyvässä Päijät-Häme-lehdessä

Tuomas Räihä

Suosittelemme