Ajankohtaista

Autovaras yritti uida poliiseja pakoon Kärkölässä - voimien loputtua palasi takaisin rantaan vapaaehtoisesti

Tosrtai oli erittäin rauhaton ja työntäyteinen vuorokausi Hämeen poliisin näkökulmasta. Tehtäviä oli laidasta laitaan kellarikoppimurroista pahoinpitelyihin. Kuva: Mirja Hussain

Poliisi sai ilmoituksen talonpihasta anastetusta henkilöautosta Kärkölässä eilen torstaina heti puolenyön jälkeen. Poliisipartio sai näköyhteyden kyseiseen autoon Meritiellä, mutta auto pääsi kuitenkin livahtamaan karkuun. Hetken päästä toinen partio havaitsi auton jälleen Mäntsäläntiellä. Partion kytkiessä pysäytys- ja hälytysvalot päälle, lähti auto karkuun kohti Riihimäentietä ja kääntyen kohti Riihimäkeä. Lammintien kohdalla auto kääntyi oikealle, kohti Lammia. Poliisi seurasi autoa Haminankyläntielle, jossa kadotti jälleen näköyhteyden pakenevaan ajoneuvoon.

Poliisi tavoitti auton ja siinä olevat henkilöt viimein parkista Tulikalliontien parkkipaikalta. Poliisit havaittuaan, yritti auton kuski ohittaa poliisiautoa, mutta törmäsi poliisiauton etukulmaan ja puuhun. Kuljettaja yritti myös työntää anastetulla ajoneuvolla poliisiauton edestään pois. Huomatessaan, ettei poliisiauto liiku, käänsi kuljettaja auton ja ajoi parkkipaikan takana olevaa puomia päin, niin että lukittu puomi avautui.

Anastettu ajoneuvo jatkoi karkumatkaansa läheisen talon pihaan ojan yli kulkevaa kaiteetonta siltaa pitkin. Kuljettaja yritti poistua vielä paikalta, ajamalla sillalle, mutta sillalla ollut poliisiauto kavensi tietä siten, että anastettu auto putosi sillalta ojaan katolleen. Vielä tässä vaiheessa auton kuljettaja yritti paeta poliisia juoksemalla läheisen järven rantaan ja lähtemällä uimaan järvelle. Pienen matkan uituaan, loppui kuljettajalta kunto ja hän palasi rantaan vapaaehtoisesti, josta poliisi poimi hänet talteen.

Autossa oli kaikkiaan kolme miestä. Kukaan autossa olleista ei loukkaantunut selkkauksen yhteydessä. Autossa olleita miehiä epäillään useista rikoksista. Alustavasti kolmikon syntilistaan laitettiin kuljettajan osalta moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, rattijuopumus (muu huumaava aine), törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvonkuljettaminen oikeudetta ja vahingonteko. Muita kahta kyydissä ollutta epäillään ainakin moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Suosittelemme