Ajankohtaista

70-vuotias Nopsa juhli seikkaillen

Puheenjohtaja Tero Juurinen luotsaa Nopsaa jo kolmatta vuotta.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Nastolan Nopsa juhli tasavuosiaan 18. syyskuuta Pajulahden seikkailupuistossa, mukana oli noin 120 nopsalaista seuran kaikkiaan hieman yli 200 jäsenestä.

- Tämä on meidän seuramme näköinen juhla. Emme halunneet järjestää mitään kahvituksia pitkine puheineen, vaan juhlistamme seuraa yhdessä ollen ja liikkuen. Kauden päättäjäiset palkitsemisineen pidetään sitten erikseen, kolmatta vuottaan Nopsan puheenjohtajana toimiva Tero Juurinen kertoi.

Juniorijalkapalloilu on kasvattanut Nastolassa viime vuosina suosiotaan, ja Nopsan jäsenmäärä on kaksinkertaistunut neljässä vuodessa. Joukkueiden määrä on kasvanut viidestä kymmeneen. Uusimpina joukkueina ovat naisten ja vuosina 2005-2007 syntyneiden tyttöjen joukkueet. Kasvubuumin taustalla on kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen.

- Jäsenmäärä on kasvanut uusien joukkueiden perustamisen myötä 60-70 pelaajalla. Lisäksi olemme pyrkineet pitämään harrastamisen mahdollisimman edullisena, Juurinen kertoo.

Yksi harrastajamäärän kasvattaja on Nopsan jalkapallokoulu, joka täyttyy jo viikossa ilmoittautumisen alkamisesta. Nopsa on kahtena vuotena järjestänyt myös pelkästään tytöille suunnatun jalkapallokoulun, mikä on johtanut uusien tyttöjoukkueiden perustamiseen.

- Marraskuun alussa alkaa talvijalkapallokoulu vuosina 2011-2012-syntyneille pojille ja 2008-2012 syntyneille tytöille, ja sieltä yritetään saada sitten perustettua myös uusi joukkue, ja edelleen jatkumoa seuralle, Juurinen kertoo.

Uusien pelaajien myötä mukaan on saatu myös uusia joukkueiden vetäjiä, mutta aktiivisia valmentajia ja apuvalmentajia tarvittaisiin aina lisääkin toimintaan mukaan.

- Seura tukee valmentajien kouluttautumista ja tukee muutenkin heidän työtään. Futistaustasta on hyötyä, mutta apuvalmentajaksi voi lähteä, kun vain riittää intoa ja motivaatiota toimia lasten kanssa, Juurinen innostaa.

Valmentajat saavat jatkossa tukea myös yhdessä FC Reippaan kanssa järjestettävästä tutor-toiminnasta, jossa kokeneet jalkapalloammattilaiset toimivat valmentajien tukena ja neuvojina.

Osaltaan jalkapalloharrastuksen suosion kasvua Nastolassa tukevat myös mainiot olosuhteet.

- Meillä on täällä Pajulahden halli, jossa päästään harjoittelemaan talvisin, ja kesäisin pääsemme harjoittelemaan laadukkaalla nurmella. Kenttävuorot saadaan järjestettyä niin sanotusti prime timeen kello 9-17, eikä joukkueiden tarvitse ottaa myöhäisiä iltavuoroja.

Aina olosuhteissa on parannettavaakin, ja nopsalaisten toiveissa on saada tulevaisuudessa tekonurmikenttä Nastolaan. Paikka voisi olla esimerkiksi urheilukeskuksen hiekkakenttä.

- Tekonurmi mahdollistaisi harjoittelun aloittamisen aikaisemmin keväällä ja jatkumisen myöhempään syksyyn, Juurinen toteaa.

Jos on juniorijalkapalloilussa buumi päällä, niin hyvin pyyhkii myös nelosdivisioonassa pelaavalla edustusjoukkueella. Joukkue taistelee sarjanoususta neloseen, ja pelitapahtumissa on aistittavissa aitoa alasarjakulttuurin rakentumista.

- Peleissä on tänä kesänä käynyt parhaimmillaan 80 katsojaa, ja on ollut kiva nähdä, että juniorit ja entiset nopsalaiset ovat löytäneet tiensä katsomoon ja tulleet juttelemaan siinä samalla, puheenjohtajuutensa ohella edustusjoukkuetta valmentava Juurinen iloitsee.

Hänen mukaansa sarjanousu kolmoseen on nykyjoukkueelle realistinen vaihtoehto.

- Taloudellisesti muutos ei ole kovinkaan iso, eivätkä esimerkiksi vieraspelimatkat pitenisi nousun myötä.

Kysymysmerkiksi nousee perheellisten pelaajien sitoutuminen projektiin, sillä edustusjoukkueen harjoituskertoja pitäisi nostaa nykyisestä kahdesta kolmeen harjoitukseen viikossa, jotta kolmosessa olisi mahdollista pärjätä.

Torstaina Nopsa väänsi kotikentällään 0-0-tasapelin sarjaa johtavaa FC Korso/Unitedia vastaan. Nopsan osalta runkosarjan viimeinen peli pelataan Leppävaarassa perjantaina 6. lokakuuta. Vastustajana on LePa.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi

Suosittelemme