Ajankohtaista

Orimattilan Virenoja kutsui jälleen koiraihmisiä

Virenojan koululla Orimattilassa järjestettiin viime viikolla koirien match show jo 15. kertaa. Match show on epävirallinen koiranäyttely, johon virallisista näyttelyistä poiketen voivat osallistua kaikenikäiset ja -rotuiset koirat, myös sekarotuiset. Match show’ssa koirat jaetaan kilpaluokkiin iän, koon, näyttelykokemuksen tai esittäjän iän perusteella. Virenojalla match show on myös varainhankintakeino, jonka tuotoilla kustannetaan muun muassa koululaisten retkiä ja stipendejä.

- Ei tämä tavallisin varainhankintakeino ole, ja tässä on aika paljon hommaa, mutta tässä ei tarvitse tyrkyttää mitään, vaan ihmiset haluavat itse tulla tänne, järjestelyissä mukana ollut Heidi Leppänen kertoi.

Virenojalla match show alkoi 15 vuotta sitten koulun silloisen rehtorin ideasta, hän kun oli itsekin koiraihmisiä. Viimeisten vuosien aikana järjestelyvastuussa on ollut Virenojan koulun vanhempainyhdistys.

- Me hoidamme tätä talkoovoimin ja pitkälti sponsorilahjoituksien avulla, Leppänen totesi.

Virenojan match show on viime vuosina kerännyt paikalle noin 100 koiraa omistajineen. Tuollainen määrä ei luonnollisestikaan muodostu vain oman kylän koirista, vaan osallistujia tulee myös muualta, suurin osa lähikunnista. Noora Eteläniemi oli tullut näyttelyyn Porvoosta.

- Tästä on tullut vähän kuin syysperinne, kun aina tietää, että täällä on match show, hän kertoi.

Eteläniemi kiitteli Virenojan näyttelyä hyvistä tiloista ja erityisesti hiekkakentästä, joka on koirille hyvä alusta. Eteläniemeltä näkemystä löytyy, sillä hän on aktiivinen harrastaja. Virenojalla hän esitteli bernhardinkoiria Mallaa ja Romulusta.

- Melkein joka toinen viikonloppu joko virallisia näyttelyitä tai sitten pentujen kanssa match show'ita. Nämä match show't ovat siitä hyviä, että pentukoirat saavat tässä samalla sosiaalistumista.

Tuomas Räihä

Suosittelemme