Ajankohtaista

Kosken Dynamo lähtee kauteen luottavaisena

Kosken Dynamo tähtää pudotuspeleihin 2-divisioonassa. Harjoituskaverina Koskihallissa miehillä on LASBin A-pojat, joista osa myös pelaa Dynamossa. Kuva: Sari Mustjoki

Salibandyseura Kosken Dynamo lähti uuteen kauteen luottavaisin mielin: harjoitusottelut menivät ensimmäistä lukuun ottamatta hyvin. Suomen Cupissa joukkueen tie tyssäsi neljännellä kierroksella SB Heinolaa vastaan. Neljännelle kierrokselle pääseminen sivuaa seuran tähän asti parasta suoritusta cupissa.

Sarjapeleihin joukkue lähti odottavaisin mielin, sihdissä on pudotuspelipaikka kauden päättyessä.

Kosken Dynamo pelaa 2-divisioonassa Kaakkois-Suomen lohkossa. Varsinainen kauden aloitus oli sunnuntaina vierasottelu Troopersia vastaan Imatralla. Kosken Dynamo otti sen nimiinsä niukasti 4-5-tuloksella. Pelin kaikki maalit tehtiin kahdessa ensimmäisessä erässä. Dynamo kesti kolmannen erän ilman tasoitusta, vaikka pelasi seitsemän minuuttia alivoimalla ja Troopers pelasi lopussa ilman maalivahtia.

Kauden ensimmäinen kotiottelu on lauantaina Koskihallissa PoNoVo II:sta vastaan.

- Taso tiedetään, pärjätään sarjassa, uskoo valmentaja Aki Markkola.

Kaikilla pelaajilla on alla pelejä kakkosdivarissa.

- Kokoonpanot ovat eläneet, jotta kaikki olisivat samalla sivulla. Uusilta pelaajilta tarvitaan uskallusta puhua kentällä, toivoo Markkola.

Dynamon tavoite tällä kaudella on päästä pudotuspeleihin. Viime kaudella joukkue jäi harmittavasti juuri pudotuspelien ulkopuolelle sijoittuen sarjassa viidenneksi.

- Se oli ihan meidän tason mukainen paikka. Edellä olivat joukkueet, joille hävisimme ja takana joukkueet, jotka voitimme, toteaa Markkola.

Hänen mielestään joukkueen vahvuus on selkeä, yksinkertainen pelityyli.

- Joukkue on tänä vuonna vähän yhtenäisempi, arvioi Jussi Toitturi, yksi joukkueen pitkäaikaisista runkopelaajista.

Henri Nummela kehuu myös joukkueen yhteishenkeä.

- Yhteishenki oli ihan huippu siinä vaiheessa kun noustiin sarjatasoja, vitosesta kakkoseen, mutta nyt se on tosi hyvä myös, hän toteaa.

Farmisopimus LASBin kanssa toi viime vuonna lisää pelaajia joukkueeseen, mutta yhteispeli ei aina uutena kesken kauden joukkueeseen tulevan pelurin kanssa sujunut, joten Dynamoa ei harmita se, ettei sopimusta tänä vuonna ole.

Pelaajia riittää hyvin tälle kaudelle.

- Roolitus toimii nyt hyvin, toteaa Nummela.

Mukana on useita junioreita omalta alueelta, nyt A-poika-ikäisiä 98-99-syntyneitä.

- Alueella on tulossa paljon hyviä junnuja, toteaa Nummela tulevaisuudesta.

Dynamo sai tälle kaudelle kapteeni Henri Nummelan luonnehdinnan mukaan kovimman vahvistuksensa kautta aikojen, kun Matti Viljanen siirtyi Orimattilasta Dynamoon.

Aiempien kausien pelaajista pois ovat jääneet esimerkiksi Tomi Konttinen ja Jani Arponen. Lari Knaapi ja Toni Salojoki siirtyivät Dynamo Legendsiin.

Sari Mustjoki

Suosittelemme