Ajankohtaista

Kuivannon Kymppi keräsi lähes 500 osallistujaa

Kuivannon Kymppi -kuntoilutapahtuma reippailtiin sunnuntaina jo 37. kerran. Lokakuun lopulla sataneet lumet olivat sulaneet jo Kuivannollakin, ja Kymppi päästiin kiertämään kohtalaisen hyvässä syyssäässä. Tänä vuonna perinteikkään vajaan 11 kilometrin lenkin kiersi 497 osallistujaa, joka on suurin piirtein saman verran kuin viime vuonnakin.

Ensimmäinen Kuivannon kymppi järjestettiin vuonna 1981, jolloin lenkin kiersi parisenkymmentä kuivantolaista. Noista ajoista tapahtuman osanottajamäärä on kasvanut huimasti, ja parhaimmillaan mukana on ollut yli 800 reippailijaa. Tapahtuma houkuttelee vuodesta toiseen kävelijöitä, sauvakävelijöitä ja juoksijoita joka puolelta Päijät-Hämettä, Uuttamaata ja kauempaakin Suomesta.

Taina Rytkösen, Pia Rannikon, Jari-Pekka Siivosen, Veli-Matti Mähösen ja Jani Keskisen iloinen porukka oli tullut Kuivannolle Nastolasta, Lahdesta ja Hyvinkäältä. Rytkönen ja Rannikko olivat Kympillä kolmatta kertaa ja Siivonen toista kertaa. Mähönen ja Keskinen olivat Kuivannolla ja ylipäänsä juoksutapahtumassa ensimmäistä kertaa.

- Tuo Hammarbyn mieshän meidät tänne houkutteli, miehet totesivat viitaten Siivosen urheilupaitaan.

Nelikolla oli ennen lähtöä hyvin vaihtelevat tavoitteet päivän suoritukselle.

- Jos nyt hengissä päästään maaliin, Mähönen ja Keskinen totesivat.

- Ennätystä jos pystyisi parantamaan. Ei se kuitenkaan haittaa, vaikka ei paranisikaan, Siivonen puolestaan sanoi.

Kuivannon Kympin voittoon juoksi tänä vuonna Ossi Kekki kovalla ajalla 35.02. Naisista kovinta vauhtia piti Pinja Kotinurmi ajalla 39.33.

Täydellinen tulosluettelo on luettavissa nettiosoitteessa www.kuivanto.fi

Tuomas Räihä

Suosittelemme