Ajankohtaista

Kaarisilta Biennale palkittiin Vuoden taideteko -palkinnolla

Palkinnon vastaanottivat marraskuun alussa Kaarisillan Marianne Heikkilä (vas.), Oona Peltola, Antero Laine, Antti Savolainen, Outi Kirves, Neea Haapala ja Johanna Immeli

Kaarisilta ry:lle on myönnetty Kettukin Vuoden 2017 Taideteko-palkinto valtakunnallisesti merkittävän ja laajasti erityistaidetoimintaa esittelevän Kaarisilta Biennale-näyttelytoiminnan käynnistämisestä ja toteuttamisesta Suomessa. Taideteko-palkinto myönnetään vuosittain erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetta ja kulttuuria vahvasti edistäneelle taholle.

Kaarisilta Biennale on kaikille erityistä tukea tarvitseville taiteentekijöille avoin jurytetty näyttely. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda laajasti esille erityistaidetta. Kaarisilta Biennale on toteutettu kolme kertaa kesänäyttelynä Erstan Kartanossa Villähteellä ja Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä.

Kaarisilta Biennalessa on esitetty hyvin laajasti sekä suomalaista että ulkomaista erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetta sekä kutsuttujen ammattitaiteilijoiden taidetta. Erstan Kartanon pihapiirissä on esitetty myös ympäristötaideteoksia ja ulkoveistoksia. Tapahtuma on mittakaavaltaan Suomen suurin erityistaidetta esittelevä näyttely.

- Vuoden taideteko-palkinto on hieno tunnustus meille ja merkki siitä, että tällainen laadukas näyttelytapahtuma on merkityksellinen ja tarpeellinen. Biennale kokoaa yhteen taiteilijoita ja heidän verkostojaan valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Haluamme kehittää jatkossakin Biennalea, tuoda näkyvyyttä erityistaiteelle ja edistää sekä tasa-arvoistaa erityistaiteen ja -taiteilijoiden asemaa, iloitsi Kaarisilta Biennalen työryhmä Outi Kirves, Johanna Immeli ja Kaarisillan toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

Kaarisilta on toiminut vuodesta 1987 alkaen erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taide- ja toimintakeskuksena Villähteellä. Kaarisilta tarjoaa päiväaikaista toimintaa sekä musiikin ja kuvallisen ilmaisun ammatillista koulutusta erityisopetuksena. Kulttuuri- ja taidetapahtumien järjestäminen on merkittävä osa yhdistyksen toimintaa.

Yhdistys osallistuu aktiivisesti kansainvälisiin taidetapahtumiin. Galleria Art Kaarisilta on erityistaiteeseen painottunut taidegalleria Helsingin Sanomatalossa, joka tekee erityistukea tarvitsevia taiteilijoita tunnetuksi tasaveroisesti muiden taiteilijoiden rinnalla.

Taideteko-palkinnon myönsi vuonna 2002 perustettu Kettuki ry, joka toimii erityistaidetoiminnan kentän edunvalvojana ja alan valtakunnallisena asiantuntijaverkostona. Kettuki edustaa kaikkia erityistä tukea tarvitsevia taiteen tekijöitä Suomessa. Osallisuus taiteessa ja kulttuurissa on jokaisen oikeus. Kettukin päämääränä on yhdenvertainen taide.

Vuoden taideteko palkinto jaettiin tänä vuonna 12. kerran.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi

Suosittelemme