Ajankohtaista

Madaamit ensi-illassa Orimattilassa

Madaamit-näytelmästä nähdään yhdeksän esitystä. Kuva: heidi.katajainen@gmail.com

Tuomas Parkkisen tragikomedia Madaamit saa ensi-iltansa Orimattilassa perjantaina 17. marraskuuta. Madaamit on hulvattoman raastava kuvaus vanhemmuudesta. Kun nuoripari perustaa perheen, joutuu kaksi äitiä luopumaan omista lapsistaan. Miehestä tulee mies, perheen pää ja nuoresta vaimosta kotiin unohdettu, itsensä kadottanut surkimus.

Arjessa mukana pyörii kaksi anoppia ja hemaiseva naapurin rouva. Jokaisella on tärkeä osa arjen pyörittämisessä. Kuvio on ikiaikainen; perustetaan perhe, ostetaan sormus, tehdään lapsi, otetaan asuntolaina ja ostetaan rintamiestalo. Silti mikään ei ole kuin pitäisi. Tai mistä haaveiltiin.

Näytelmässä mennään ronskisti mustan huumorin puolelle. Anopin viehättävyys riippuu siitä, onko hänellä miniä vai vävy. Äiti joka rakastaa omaa poikaansa, ei kaihda keinoa tarttua vaikka aseeseen. Tyttären äiti taas ei voi lakata hämmästelemästä, miten typeriä valintoja oma tytär ehtii elämässään tehdä. Parkkisen madaamit vie ja mies vikisee vaikkakin kovaan ääneen.

Näytelmää esitetään tänä syksynä yhdeksän kertaa Orimattilan kehräämöllä, Näyttämö Olahuoneella. Olahuone on Orimattilan teatterin uusi studionäyttämö, johon mahtuu noin 50 katsojaa. Esityksen näyttelijät tulevat ympäri maakuntaa, Eerik Kuronen ja Tuire Arola Orimattilasta, Berit Mäkinen Lahdesta, Marjo Kuosa Myrskylästä ja Julia Ollila Hollolasta.

Lahtelainen Eppu Gustafsson juhlistaa ensi-illan myötä 30-vuotista taivaltaan harrastajateatterin parissa. Näytelmä on herättänyt etukäteen kiinnostusta, sillä kolme esitystä on jo loppuun varattu.

Suosittelemme