Ajankohtaista

Kalle Jokinen on Vuoden orimattilalainen, Pertti Laaksoselle Vuoden teko -tunnustus

Kansanedustaja Kalle Jokinen on valittu Orimattilan Vuoden kaupunkilaiseksi. Valinta julkistettiin Orimattilan joulukadun avajaisissa perjantaina.

Valintaa perusteluina oli se, että Jokinen on ratkaisevalla tavalla vaikuttanut Hennan aseman saamiseen Orimattilaan ja myös koko hankkeen toteuttamiseen niin valtiollisella kuin kunnallisella tasolla. Toimenpiteet palvelevat Orimattilan elinvoimaisuuden vahvistumista oikoradan tarjoamat mahdollisuudet hyödyntäen.

Vuoden teko -tunnustus annettiin heinämaalaiselle Pertti Laaksoselle, jonka rooli on ollut keskeinen, kun Heinämaan lakkautetun koulun Pro Patria -taulu on siirretty Heinämaan rukoushuoneelle.

Erityinen teko oli koota kaatuneiden tiedot juhlaan ja tehdä heidän tarinansa näkyväksi ja eläväksi. Tilaisuus, jossa taulut uudelleen paljastettiin, oli ikimuistoinen juhla, jossa kokoontuivat sankarivainajien omaiset.

Orimattilan joulukadun avajaisia vietettiin tänä vuonna 25. kertaa.

Joulukadun avajaisperinne on lähtenyt liikkeelle Orimattilan Nuorkauppakamarin toimesta, mutta sittemmin suurimman vastuun tapahtumasta ovat kantaneet Orimattilan Yrittäjät, kaupunki ja seurakunta.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi

Suosittelemme