Ajankohtaista

612 treeniä itsenäisyyspäivänä

Vauhdikasta painia Väre-Vintillä muutama vuosi sitten. Itsenäisyyspäivänä Lappilan Nousu kutsuu kärköläläisiä tekemään 612 harjoitustoistoa satavuotiaan Suomen kunniaksi, oman kunnon ja mieltymysten mukaan.

Suomen 100. syntymäpäivää voi Kärkölässä juhlistaa myös liikunnan parissa, kun Lappilan Nousu järjestää painisali Väre-Vintillä Järvelässä Itsenäisyyspäivänä "612 Treeniä" -tapahtuman klo 11-16. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

- 612 Treeniä -tapahtuman ideana on, että osallistujat tekevät mitä tahansa mieleisiään kuntoliikkeitä yhteensä 612 toistoa. Mukaan voi tulla milloin vain tapahtuma-aikana ja osallistua voivat kaikenikäiset, lapset oman jaksamisensa mukaan vanhempien mukana. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille, kertoo tapahtumaa isännöivä, Lappilan Nousun johtokunnan jäsen ja kuntonyrkkeilyryhmän vetäjä Timo Ylönen.

Ylönen sai idean nähtyään ilmoituksia vastaavista tapahtumista. 612 treenin kaltaisia harjoituksia on järjestetty aikaisemmin ainakin Mikkelissä ja Lahdessakin.

Hampaat irvessä treeniä ei tarvitse tehdä, eikä se ole kilpailu, vaan 612 Treeniä haastaa jokaisen liikkumaan oman kuntotasonsa mukaisesti Suomen itsenäisyyden kunniaksi.

- Kun Suomi täyttää 100 ja Kärkölän kuntakin on täyttänyt 150 vuotta tänä vuonna, niin mietin, että tämä olisi hyvä tapahtuma järjestää Kärkölässäkin. Lapsethan voivat tehdä esimerkiksi nuo 100 tai 150 kuntoliiketoistoa. Treenin aikana saa pitää taukoa eli jokainen tekee harjoituksen omaan tahtiin. Harjoituksessa voi käyttää vastuksina salilla olevia kuntoiluvälineitä tai omaa kehonpainoa, Ylönen vinkkaa.

Jos haluaa tulla mukaan tapahtumaan, mutta ei keksi itse, mitä voisi tehdä, on Timo Ylönen paikalla koko tapahtuman ajan ohjaamassa ja avustamassa.

- Annan vinkkejä ja tarvittaessa ohjaan oikeita suoritustekniikoita. Olen syksyn aikana opiskellut personal trainer koulutuksessa ja se päättyy 3.12. Toivon, että osallistujia ja treenaajia tulisi mahdollisimman monta.

Tapahtuman tavoitteena on myös lisätä aktiivisuutta liikuntaan ja saada liikunnan iloa oman kuntotasonsa mukaisesti. Mukaan liikkumaan voi tulla paitsi perheen ja kavereiden, myös vaikka työporukan kanssa yhdessä. Suomi 100 juhlavuoden yksi teemahan on Yhdessä, lainaten Presidentti Sauli Niinistön tämän vuoden uudenvuoden puhetta, muistuttaa Timo Ylönen.

Kärkölän 612 Treeneissä pistetään myös vähän paremmaksi, kuin muissa vastaavissa aiemmissa tapahtumissa, sillä kaikki osallistujat saavat nimellään varustetun diplomin muistoksi tapahtumasta.

Suosittelemme