Ajankohtaista

Kirjaston käyttöaika piteni Orimattilassa

Omatoimikirjasto on joulukuun 4. päivästä lähtien pidentänyt merkittävästi kirjaston käyttöaikaa. Omatoimikirjasto on avoinna joka päivä kello 7-21. Asiakaspalveluaika on maanantaista keskiviikkoon kello 12-19, torstaisin ja perjantaisin kello 10-15.

- Erityisesti aamuisin käydään paljon lukemassa lehtiä. Viikonloppuna kävijöitä on ollut kymmenkunta päivässä, kertovat kirjastovirkailijat Anne Forssell ja Elina Kelovesi ensimmäisten viikkojen kokemuksista.

Omatoimikirjaston käytön vaatimia sopimuksia oli joulukuun puoliväliin mennessä tehty noin 340. Sisään pääsee Lahdentien puoleisesta ovesta kirjastokortilla, kun on ensin käynyt täyttämässä sopimuslomakkeen kirjastossa. Alle 15-vuotiaalla huoltajan on oltava mukana tuomassa sopimuslomaketta kirjastoon, koska huoltaja vastaa lapsen toiminnasta kirjastossa.

Omatoimiaikana käytettävä lainauskone on sisääntulon luona omassa nurkassaan. Omatoimiaikana kirjastossa on kameravalvonta. Kirjastonkäyttäjä saa tuoda kortillaan sisään vain perheenjäsenensä.

Forssell ja Kelovesi kertovat, että omatoimikirjaston piti olla käytössä jo aiemmin, mutta teknisten ongelmien vuoksi se saatiin toimimaan vasta joulukuun alussa.

- Orimattilan kirjasto on vilkas. Lehtilukusali on yleensä täynnä ja lehtiä lukevat ovat tehneet paljon sopimuksia omatoimikirjastoon. Ensimmäisen tulijan pitää itse hakea laatikosta lehdet ja tuoda ne lehtienlukusaliin, kertoo Forssel.

Annukka, Joona ja Julia Nurminen lainasivat jouluksi lukemista, mukaan lähti esimerkiksi Jesse-koirakirjoja Julialle.

Annukka Nurminen piti omatoimikirjastoa hyvänä asiana, siellä ehtii käydä töiden jälkeenkin.

Hanna-Lotta Majava ja Akseli tutkivat mikä Tatu ja Patu -kirja tällä kertaa lainataan, vai otetaanko Mauri Kunnasta. Omatoimikirjasto saa Hanna-Lotta Majavaltakin lämpimän vastaanoton.

- Minulla on sopimus omatoimikirjaston käytöstä, mutta se on testaamatta vielä, hän kertoo.

Samaan aikaan omatoimikirjaston kanssa tuli toinenkin parannus Orimattilan kirjastoon. Omatoimikirjaston sisäänkäynnin viereen saatiin palautusluukku, johon voi palauttaa kirjoja silloin kun kirjasto on kiinni.

Kesällä remontoitu kirjasto on kirajstovirkailijoiden mutu-tuntuman mukaan houkutellut kirjaston käyttäjäksi lisää nuoria. Lainausmääriä nostaa myös mukava istuskelunurkka, arvioivat naiset.

Sari Mustjoki

Suosittelemme