Ajankohtaista

Kristiina Mäkelän tähtäin on EM-kisoissa

Kristiina Mäkelä valmistautuu kesän EM-kisoihin pitkällä leirityksellä Turkissa. Kuva: Ville Hakala

Orimattilan Jymyn kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä avasi hallikautensa sunnuntaina Turussa, jossa syntyi kelpo loikka 13,80. Tuloksen arvoa nostaa se, että Mäkelä kertoi hyppäävänsä kisan testikisana lyhyellä vauhdilla.

Viime kevään polvileikkaus on urheilijan mukaan enää pelkkä hämärä muisto, eikä se ole vaikuttanut esimerkiksi syksyn harjoitustehoihin.

- Jos hyppäsin kesän MM-karsinoissa melkein 14 metriä, niin sehän kertoo jo paljon. Sellaisia tuloksia ei hypätä risalla polvella, Mäkelä kertoi viime viikolla järjestetyssä sponsoriauton luovutustilaisuudessa.

Polvivamma on kuitenkin huomioitu syksyn ja talven harjoittelussa niin, ettei vastaava pääsisi toistumaan.

- Vammalla on aina syynsä, ja ne on pyritty analysoimaan, jotta jatkossa voi urheilla terveenä.

Mäkelä vietti tammikuun ensimmäiset viikot Espanjassa leireillen, ensin Teneriffalla ja sitten Sierra Nevadan vuoristossa.

- Syksyllä jalat olivat vähän hakusessa, mutta leirillä homma alkoi taas toimia, ja tein hyviä hyppytreenejä. Iskunsieto ei ole vielä ihan sillä tasolla kuin pitäisi, ja alkuun kisaan lyhyellä vauhdilla.

Mäkelä pitää hallikautensa lyhyenä ja käy varmuudella vain kolmet, maksimissaan neljät, kisat. Ohjelmassa ovat ensi viikonlopun Suomi-Ruotsi-Norja -maaottelu Ruotsissa ja 17.-18. helmikuuta Helsingissä järjestettävät SM-hallikisat.

- Lyhyt sisäratakausi on itselleni sellainen tsekkaus, että missä mennään. Ehdoton päätavoitteeni on kesän EM-kisoissa. Siellä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet menestyä, Mäkelä arvioi.

Hallikauden jälkeen Mäkelällä on edessään parin viikon jakso kovempia harjoituksia, minkä jälkeen hän matkaa Turkkiin leireilemään.

- Suomalaiset urheilijat ovat löytäneet sieltä uuden hyvän leirikeskuksen. Tarkoitus on viettää siellä jopa pari kuukautta, ehkä välissä Suomessa piipahtaen, ettei pääse tulemaan leiripuutumista, Mäkelä suunnittelee.

Mäkelä sai vastaanottaa viime viikolla uuden sponsoriauton, joka tulee urheilijan tiukan aikataulun mukaan kulkevalle kolmiloikkaajalle tarpeeseen.

- Arki ei yksinkertaisesti sujuisi ilman omaa autoa. Vaikka pääkaupunkiseudulla kulkee julkisia hyvin, niin omalla autolla esimerkiksi käynnit fysioterapeutilla tai hieronnassa onnistuvat puolta nopeammin, mikä on tärkeää urheilijan säännöllisessä rytmissä, Mäkelä sanoi.

Yritykset sponsoroivat tätä nykyä mielellään joukkueurheilua, ja esimerkiksi yleisurheilijoilla on monesti vaikeuksia löytää itselleen sponsoreita, vaikka laji on Suomen seuratuimpia. Autosalpa on ottanut sponsoroitavakseen myös yksilöurheilijoita, ja yritykselle tuovat näkyvyyttä ainakin hiihtäjä Laura Mononen, juoksija Sara Koivisto ja golfammattilainen Oliver Lindell.

Kristiina Mäkelän ja Autosalvan yhteistyösopimus on vuoden mittainen. Mäkelä vierailee vastavuoroisesti yrityksen tilaisuuksissa. Keväällä on luvassa ainakin liikunnallinen teemapäivä kanta-asiakkaille.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi
@

Suosittelemme