Ajankohtaista

Villähteen koulu esillä Bottaksen mainosvideolla

Villähteen koulu sai jopa kansainvälistä näkyvyyttä, kun Valtteri Bottaksen yhteystyökumppaneiden mainosvideo julkistettiin tällä viikolla. Video kuvattiin viime joulukuun alussa Villähteen koululla ja siinä esiintyy koulun oppilaita ja opettajia videon päätähden, itsekin Villähteen koulua käyneen, Valtteri Bottaksen lisäksi.

- Yhden päivän aikana kuvattiin todella paljon, monta minuuttia tai jopa monta tuntia videota. Niistä pätkistä englantilainen työryhmä kokosi tämän mainosvideon, koulun rehtori Pirjo Tenhu kertoi videon ensi-illassa.

Bottas oli tyytyväinen kuvauspäivän antiin.

- Oli mukava nähdä entinen kouluni ja tavata vanhoja opettajia sekä osallistua oppituntiin vaikkakin eri huoneessa interaktiivisesti projektorin välityksellä.

Koulun oppilaita videoon pääsi esiintymään 19. Heille kuvauspäivän kulku tuli suurilta osin yllätyksenä.

- Meidät kuulutettiin yhteen huoneeseen ja kaikki luulivat, että olemme tehneet jotain pahaa. Sitten Pirjo kertoi, että pääsemme juttelemaan Valtteri Bottaksen kanssa, Iida Piipponen kertasi päivän kulkua.

Mainosvideon juoni on se, että Bottas ottaa oppilaisiin yhteyttä videon välityksellä ja kertoo olevansa Lontoossa. Vähän aikaa oppilaiden kanssa juteltuaan hän poistuu kuvasta ja hieman myöhemmin koputtaa oppilaiden luokan oveen. Silloin paljastuu, että formulatähti ottikin heihin yhteyttä alakerrasta.

- Se oli tosi iso yllätys, kun Valtteri sitten tulikin paikan päälle. Ei varmaan kukaan olisi uskonut, että hän olisi täällä, Piipponen kertoi.

Suurin haaste videon kuvaamisessa liittyi juuri Bottaksen tuloon luokkahuoneeseen. Kuvausryhmä halusi kuvata toisen oton, ja oppilaiden piti näytellä uudestaan yllättyneitä.

- Se oli outoa, kun ei ole näytellyt koskaan ja sitten se piti ottaa moneen kertaan, Aino Venemies muisteli.

Lopputulokseen kuvauksissa mukana olleet oppilaat olivat tyytyväisiä.

- Meinasin alkaa itkemään, en edes tiedä miksi, olin jotenkin niin iloinen ja shokissa, Piipponen kuvaili nähtyään videon.

Hieman erikoiselta ajatukselta tuntui myös se, että video, jossa juuri he esiintyvät, on nähtävillä ympäri maailmaa.

- Se vähän jännittää. Tuntuu oikeastaan ihan kivalta, että toiset ihmiset näkevät meidät. Samalla se tuntuu todella oudolta, tytöt pohtivat.

Videon näet tästä linkistä.

Tuomas Räihä

Suosittelemme